slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποινική δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη για αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Fimotro


  Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση των μηνύσεων του διευθυντή ειδήσεων του Mega, Χρήστου Παναγιωτόπουλου, κατά του Γιάννη Παπαγιάννη, για σειρά υβριστικών και απειλητικών αναρτήσεων στο ιστολόγιο fimotro.blogspot.com, μετά τη σχετική ποινική δίωξη, που ασκήθηκε σήμερα, Τετάρτη.   Η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του κ. Παπαγιάννη, θα διαβιβαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ήδη ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει υποβάλει αίτημα για άμεσο προσδιορισμό της δίκης. Μιλώντας, δε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του Mega σημείωσε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί επί του θέματος δημοσίως.

Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είχε υποβάλει μήνυση για απειλή κατά της ζωής του. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεχόταν απειλητικά μηνύματα στο κινητό του τηλέφωνο (σ.σ. δεν διευκρινίζεται αν επρόκειτο για mail ή sms), το περιεχόμενο των οποίων συνδύασε με εκείνο των αναρτήσεων στο Fimotro.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της οποίας από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που είχε αναλάβει την έρευνα, ταυτοποιήθηκε το ηλεκτρονικό ίχνος και αποκαλύφθηκε ότι διαχειριστής του Fimotro είναι ο Γιάννης Παπαγιάννης.

Εξάλλου, και οι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές Όλγα Τρέμη, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας και Μανόλης Καψής προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη εναντίον του ίδιου blog για συκοφαντική δυσφήμιση, στα τέλη Μαρτίου, ζητώντας από το ιστολόγιο να καταβάλει συνολικά 4.000.000 ευρώ, με αφορμή διαδικτυακό δημοψήφισμα, που είχε αναρτήσει το τελευταίο και καλούσε τους επισκέπτες να ψηφίσουν «ποιος δημοσιογράφος… γλείφει καλύτερα την κυβέρνηση», με κύριες επιλογές τα ονόματα δημοσιογράφων-παρουσιαστών του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού.

Σε σημερινή ανάρτηση στο fimotro.blogspot.com ο Γιάννης Παπαγιάννης κάνει λόγο για «στημένη μεθοδολογία και εισαγγελικά άλματα και προσπάθεια φίμωσης ενός ιστολογίου», χαρακτηρίζοντας αστείες τις κατηγορίες, που του απαγγέλλονται.
http://dexiextrem.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: