slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ανεξήγητη η διακοπή παραγωγής και διάθεσης του οικολογικού πετρελαίου για τα επαγγελματικά σκάφη αλιείας, αναψυχής και περιήγησης»


Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά σχετικά με το θέμα που απασχολεί έντονα τους κατοίκους και επαγγελματίες της Σαντορίνης, του Νομού Κυκλάδων. Ειδικότερα:

Προς τους Υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατατέθηκε αναφορά, σχετικά με το ζήτημα που ανέδειξε με έγγραφό της η Ένωση Λεμβούχων Θήρας για τη διακοπή παραγωγής και διάθεσης καυσίμου τύπου Marine Diesel 10 ppm (ελαφρύ πετρέλαιο), για τα σκάφη αλιείας, αναψυχής και περιήγησης.
Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση στο έγγραφό της υποστηρίζει ότι σταμάτησε και μάλιστα χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση η διάθεση του Marine Diesel 10 ppm (ελαφρύ πετρέλαιο), με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν στα σκάφη τους βαρύ πετρέλαιο.
Γεγονός, με δυσμενείς επιπτώσεις τόσο στην αποτελεσματική λειτουργία των μηχανών, όσο και στο περιβάλλον (έντονη κάπνα, καυσαέρια με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θειάφι).
Η εξέλιξη αυτή, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της οποίας οι επαγγελματίες αναγκάζονται να αντικαθιστούν τις μηχανές των πλεούμενων τους με νέας τεχνολογίας - οικολογικές. Δηλαδή, μηχανές που καταναλώνουν ελαφρύ πετρέλαιο.
Η αιφνίδια διακοπή παραγωγής και διάθεσης του «ελαφρύτερου» και οικολογικότερου αποτελεί μια ανεξήγητη και αδικαιολόγητη ενέργεια, που προκαλεί πλήθος ερωτηματικών. Ερωτηματικά, στα οποία η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις.   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ "ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ"