slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η Ο.ΝΑ.Σ


Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων, σε συνέχεια της περσινής θετικής εμπειρίας και του απόηχου που δημιούργησε η εκδήλωση που πραγματοποίησε στο νησί μας και η οποία αποτέλεσε πρότυπο και πυξίδα για αντίστοιχες θεματολογικά εκδηλώσεις και σε άλλα μέρη,
διοργανώνει και φέτος μια νέα εκδήλωση με κεντρικό τίτλο :
Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
(Βυζαντινοί και Λαϊκοί μουσικοί διάλογοι)
την Τρίτη 9 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. στον ελαιώνα δίπλα στη Βυζαντινή Εκκλησία της Παναγιάς της Δαμιώτισσας ( μετά το Χαλκί κι απέναντι απ’ τον Καλόξυλο).

Θέμα της ο μουσικός διάλογος, η σχέση και η....... αλληλουχία μεταξύ της βυζαντινής κυρίως εκκλησιαστικής μουσικής και της λαϊκής παραδοσιακής μουσικής του Αρχιπελάγους και ιδιαίτερα του νησιού μας, της Νάξου.
Την εκδήλωση επιμελείται ο Δρ. Σταύρος Σπηλιάκος και “συνομιλούν” ο βιρτουόζος Αξώτης βιολάτορας Νίκος Χατζόπουλος με την εφταμελή ορχήστρα του και ο Άρχων Υμνωδός Γιώργος Χατζηχρόνογλου με τους “Νάξιους Μελιστές” υπό τον Δημήτρη Παπάνη. Μαζί τους η βυζαντινή φωνή του Μανώλη Φακίνου (Μπαρμπεράκη), η θαλασσινή φωνή της Βούλας Λυερού και ο μικρός Αξώτης Αριστείδης Βερύκκοκος.

Χορηγοί και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμπαράσταση.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΠΑΤΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι θα γράψει ιστορία

Ανώνυμος είπε...

Κάθετι όμορφο και καλά οργανωμένο γράφει ιστορία. Ας παραδειγματιστούν κι άλλοι. Αυτοί οι δυό «διαβόλοι» που το οργανώνουν κάτι θέλουν να μας πουν.