slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α. Σαμαράς: «Εκλογές τώρα, πριν καταρρεύσει η Ελλάδα»

Κάλπες για εθνικούς λόγους ζητά η Νέα Δημοκρατία

Η Ν.Δ. μπήκε ήδη σε προεκλογική ετοιμότητα, την οποία κήρυξε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του, σε μία συνεδρίαση που συγκάλεσε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο: Να δώσει το μήνυμα στον κομματικό μηχανισμό ότι πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα.

Με λίγα λόγια             στη Συγγρού εκτιμούν ότι  η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είναι σε θέση να προγραμματίσει εκλογές, «ακόμα κι αν τις επιθυμεί για να απαλλαγεί από τη διακυβέρνηση».και ότι τον χρόνο των εκλογών θα κρίνουν οι εξελίξεις και όχι οι κυβερνητικοί προγραμματισμοί ή οι κυβερνητικές επιθυμίες.
Η Ν.Δ. εκτιμά πως δε μπορεί πλέον να ισχύσει το σενάριο –που κατά πολλούς- είχε σχεδιαστεί για το Σεπτέμβριο και στο οποίο επένδυε –λένε άσπονδοι φίλοι του- και ο Ε. Βενιζέλος.
Το σκηνικό άλλαξε ραγδαία με την κρίση που μεταδόθηκε στην ευρωζώνη, ανατρέποντας έτσι και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς., κατά τη Ν.Δ., να βρεθεί απομονωμένη
Λόγω  των κακών κυβερνητικών χειρισμών η Ελλάδα κινδυνεύει να θυσιαστεί ως Ιφιγένεια από την ευρωζώνη…Επομένως, τα όποια σχέδια διάσωσης ή διαφυγής είχε η κυβέρνηση Παπανδρέου παύουν και αυτά να ισχύουν μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις.
Μπροστά σ’ αυτές ακριβώς τις εξελίξεις στενοί   συνεργάτες του Α. Σαμαρά σημείωναν  με νόημα ότι «Η Ν.Δ. πρέπει να προλάβει» ώστε η εκλογές να γίνουν όχι γιατί η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να κυβερνήσει, διότι τότε το χειρότερο θα έχει συμβεί. Συνεπώς η  Ν.Δ. πριν αυτό συμβεί το απευκταίο θα   απαιτήσει εκλογές και όχι απλώς θα θέσει θέμα εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: