slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πολίτες για τα νησιά μας:<ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και η δημοκρατία στον Δήμο>

Δημοτική Εναλλακτική Κίνηση  Πολίτες για τα νησιά μας
 Δελτίο Τύπου
 Η Γραμματεία της Εναλλακτικής Δημοτικής Κίνησης Πολίτες για τα νησιά μας,
που συνεδρίασε την Παρασκευή, 1/7/2011, με θέμα <ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και η δημοκρατία στον Δήμο κατάληξε στα εξής

1.Η μεθόδευση της νέας δημοτικής αρχής, να προχωρήσει, κάτω από το αστυνομοκρατούμενο δημαρχιακό μέγαρο, στη σύγκλιση ενός ελεγχόμενου δημοτικού συμβουλίου, κλειστού στους ενδιαφερόμενους, αποτελεί κατάφορη παραβίαση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, παραπέμπει σε άλλες εποχές, εγκαινιάζει και ανοίγει επικίνδυνους  ατραπούς στο αυτοδιοικητικό μέλλον του τόπου.
2.Τέτοια δημοτικά συμβούλια υποτιμούν, υποβαθμίζουν και εκβιάζουν τους δημοτικούς συμβούλους και της ίδιας της δημαρχιακής πλειοψηφίας, η οποία φέρει μεγάλη ευθύνη να σύρεται σε τέτοιες μεθοδεύσεις
3.Η Κίνησή μας, αμέσως μετά την συγκρότηση της δημαρχιακής αρχής ήταν αυτή, που με παρεμβάσεις της, υποστήριξε και πρόβαλε στον δήμο, τα ΜΜΕ και την ναξιακή κοινωνία την ανάγκη ο Δήμος να προχωρήσει σε μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.
Η δημαρχιακή πλειοψηφία, εμφανίζεται συνεχιστής της πολιτικής που παρέλαβε, ενώ οι ηθικοί αυτουργοί της σημερινής κατάστασης, σήμερα σαν μείζονα αντιπολίτευση, ανακαλύπτουν!! την ολοκληρωμένη διαχείριση , την οποία βέβαια, όταν έπρεπε να την υποστηρίξουν [βλ. Δημοτική συζήτηση για τα απορρίμματα] την απέτρεψαν, αναμένοντας τον πολιτικό τους προιστάμενο.
4.Η έλλειψη δημοτικής πολιτικής για την διαχείριση των απορριμμάτων, η αναποφασιστικότητα και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, η ανασφάλεια για την υγιεινή διαβίωση, η απουσία ανακύκλωσης και συνολικά διάθεσης για μελέτη ολοκληρωμένης διαχείρισης, η απουσία διαλόγου με τις τοπικές κοινότητες, το τεράστιο έλλειμμα  αυτοδιοικητικής δημοκρατίας,  οδηγούν τις τοπικές κοινωνίες και τις συλλογικότητες σε κοινούς αγώνες για την αποτροπή ενός ανεξέλεγκτου ΧΥΤΑ .

Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα νησιά μας,
Καταγγέλλει το δημοκρατικό έλλειμμα της δημοτικής αρχής και την λειτουργία κάτω από αστυνομική βία του δημοτικού συμβουλίου θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: