slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

κ. Στάθη Παναγούλη σας ευχαριστούμε!!!

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr


24 Ιουλίου το 1974 ο λαός ξεχύθηκε στους δρόμους έχοντας την ελπίδα ότι η νέα εποχή που άρχιζε θα έφερνε Δημοκρατία, Ισονομία, Πρόοδο!
24 Ιουλίου 2011 πολλοί από αυτούς που συμμετείχαν στις λαϊκές εκδηλώσεις του 1974 αρνούνται να συμμετάσχουν στην Προεδρική (δεξίωση) εκδήλωση μνήμης για εκείνη την ημέρα. Ένας εξ αυτών είναι ο κ. Στάθης Παναγούλης ο οποίος γνωστοποίησε με μια επιστολή κόλαφο την ...

άρνηση του στην Προεδρική πρόσκληση!

Παρακάτω σας παραθέτω την επιστολή του κ. Στάθη Παναγούλη...

Προς τον
Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Κάρολο Παπούλια
Προεδρικό Μέγαρο
Κύριε Πρόεδρε,

Οι Αγώνες και οι θυσίες του Ελληνικού Δημοκρατικού Λαού κατά της ξενοκίνητης τυραννίας των συνταγματαρχών, 37 χρόνια μετά, βρίσκουν τη Δημοκρατία μας απισχνασμένη, τις Συνταγματικές λειτουργίες της υπό εκμηδένιση, την Εθνική μας Κυριαρχία μειωμένη και τη χώρα διατελούσα υπό οικονομική Κατοχή της Διεθνούς τοκογλυφίας.
Η ιστορική Μνήμη, δεν συγχωρεί, πλέον, κατά συνθήκη ομιχλώδη επιφαινόμενα και συμμετοχή σ’ αυτά. Το αντίθετο, επιτάσσει «πάλης ξεκίνημα, νέους αγώνες/για νάβρουν ανάπαυση οι πρώτοι νεκροί».
Κύριε Πρόεδρε,
Το δημοκρατικό Καθήκον, στις 24 Ιουλίου 2011 και στις 11 π.μ. υποδεικνύει προσκύνημα στο Ναό της Δημοκρατίας, την Πλατεία Συντάγματος.


Ναι φίλες/οι όλοι γνωρίζουμε ότι τα γραφόμενα του κ. Στάθη Παναγούλη αντικατοπτρίζουν με “ήπιο λόγο” όλα όσα βιώνουμε από την κοινοβουλευτική χούντα των ημερών μας.
Μια χούντα η οποία μπορεί να μην έχει την ΕΑΤ-ΕΣΑ να δέρνει τους αντιφρονούντες στα υπόγεια της (κρυφά από όλους τους υπόλοιπους) αλλά έχει τα ΜΑΤ τα οποία όποτε τολμάμε να διαμαρτυρηθούμε για το ξεπούλημα της ζωής και της χώρας μας, μας δέρνουν όλους (δημοσίως και με ανελέητο τρόπο) και μας πετάνε αφειδώς τα (απαγορευμένα παγκοσμίως) χημικά τους, καθιστώντας μας υποψήφιους μελλοντικούς καρκινοπαθείς!!!
Η σημερινή χούντα μπορεί να μη χρησιμοποιεί τα ξερονήσια και τους τόπους εξορίας για των σωφρονισμό μας αλλά χρησιμοποιεί τα διαπλεκόμενα και εναγκαλισμένα μαζί της Μ.Μ.Ε για την παραπληροφόρηση και την πλύση του εγκεφάλου μας!
Ζούμε σε μια ιδιότυπη χούντα η οποία δεν κατέλαβε την εξουσία με τα όπλα αλλά με τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις και τα συνθήματα όπως “Λεφτά υπάρχουν”, “Δεν θα αυξήσουμε το Φ.Π.Α”, “Θα προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας αλλά και το εισόδημα των εργαζομένων.”
Ζούμε μια χούντα η οποία δεν αποτελείτε από σκληρόφατσες στρατιωτικές φάτσες αλλά από κουστουμαρισμένους, χαμογελαστούς τηλεπαραθυράτους “Golden Boys” τους οποίους συμπληρώνουν και κυνικοί αναιδείς τύποι οι οποίοι ως πιο "πεπειραμένοι" χρησιμοποιούν Γκαιμπελίστικες μεθόδους αλλά και με περίσσιο θράσος πολλές φορές μας λοιδορούν με φράσεις του τύπου “μαζί τα φάγαμε”, αλλά και δεν διστάζουν να μας απειλούν ευθέως για επανεμφάνιση των “Τανκς” αν δεν υπακούσουμε στις προσχεδιασμένες και προδοτικές πρακτικές και αποφάσεις τους!!!   
κ. Στάθη Παναγούλη σας ευχαριστούμε για την άρνηση σας να συμμετάσχετε στην γκλαμουράτη, γελοιωδέστατη και υποκριτική αυτή δεξίωση. Σας ευχαριστούμε και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να αγωνίζεστε μαζί μας για να έρθει η άγια μέρα που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί, το τέλος αυτής της αισχρής και εφιαλτικής περιόδου που διανύουμε!!!

Υποσημείωση

Αυτό τον αγώνα θα τον κάνουμε όλοι μαζί και για την μνήμη του αδερφού σας ... του αξέχαστου ... Αλέκου Παναγούλη!!!