slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΜΥΚΟΝΟΣ: ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΈΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Μύκονος 31 Ιουλίου 2011
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Χαράλαμπος Κόκκινος συνεχίζοντας την περιοδεία του στα νησιά των Κυκλάδων, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο της ενότητας Μυκόνου κο Κωνσταντίνο Κουκά, παρέστη το Σάββατο 30 -7- 2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου.

Κατά την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβουλίο ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Μυκόνου κο Αθανάσιο Κουσαθανά- Μέγα και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα που απασχολούν το νησί και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κέντρου Υγείας κο Σκαγιά Δημήτριο για θέματα που αφορούν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.
Το νησί της Μυκόνου που πρόσφατα βραβεύτηκε, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά «ως ο καλύτερος νησιωτικός προορισμός στην Ευρώπη», αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Το κράτος λάμπει δια της απουσίας του. Υποστελέχωση παντού!
- Στο Κέντρο Υγείας (υπηρετούν τρείς μόλις νοσηλευτές, εκ των οποίων ο ένας ως συμβασιούχος ενώ απουσιάζει ορθοπεδικός, καρδιολόγος και ακτινολόγος)
- Στο Τελωνείο (ένας μόνο υπάλληλος στο νησί που τη φετινή χρονιά παρατηρείται ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων)
- Στην Αστυνομία, στο Λιμενικό, στο ΙΚΑ και στη ΔΕΗ.
- Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ανικανοποίητα παραμένουν τα πάγια και δίκαια αιτήματα του λαού της Μυκόνου:
α) για δημιουργία γραφείου ΟΑΕΔ
β) για σύσταση πυροσβεστικού κλιμακίου
γ) για δημιουργία αποκεντρωμένων υπηρεσιών της περιφέρειας (είναι η μοναδική εκ των δεκατριών περιφερειακών ενοτήτων του Νοτίου Αιγαίου που οι κάτοικοί της αγνοούν την άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της περιφέρειας).
Ο κος Κόκκινος δήλωσε ότι όπως και στο παρελθόν στήριξε την αναπτυξιακή πορεία του νησιού με συγκεκριμένα έργα και δράσεις, έτσι και τώρα, τόσο ο ίδιος όσο και η περιφερειακή παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θα αγωνιστεί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των κατοίκων του νησιού.
Αναγνωρίζοντας την συμβολή της Μυκόνου στην εθνική οικονομία και στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και να βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: