slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το δήθεν Αστυνομικό Κράτος του Μαργαρίτη , η αντιπολίτευση σκορποχώρι ο συντονιστής και η στάση ορισμένων τοπικών ΜΜΕ

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ  ΕΝΑΣ .....ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα της Τρίτης, με βασικό θέμα την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για τη δημιουργία του ΧΥΤΑ Νάξου. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αναβληθεί εξαιτίας της πολύωρης κατάληψης του Δημαρχείου από μερίδα κατοίκων των χωριών Εγγαρών και Γαλήνης και από τους γνωστούς Νάξιους Αναρχοαυτόνομους οι οποίοι είναι αντίθετοι στη δημιουργία ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδη. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ειδοποιήθηκαν εκτάκτως την Τετάρτη  να προσέλθουν στο Δημαρχείο στις 10:30. Από νωρίς το πρωί στην είσοδο του Δημαρχείου υπήρχαν αστυνομικοί και ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ενημέρωναν τους 30 κατοίκους και 20 Αναρχοαυτόνομους που είχαν συγκεντρωθεί και διαφωνούσαν στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην κορφή Ξύδη ότι δεν μπορούν να εισέλθουν στο χώρο του Δημαρχείου. Οι κάτοικοι που διαφωνούσαν προσπάθησαν να αποτρέψουν τους Δημοτικούς Συμβούλους να περάσουν μέσα στο Δημαρχείο. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με πέντε κατεπείγοντα θέματα, και με παρόντα όλα τα μέλη της πλειοψηφίας πλην του κ. Σιγάλα που λόγω τις απεργίας των πλοίων δεν μπορούσε να παραβρεθεί.        
Αυτό που έκανε άσχημη εντύπωση ήταν η εικόνα της μείζονος μειοψηφίας και του  επικεφαλής της  που με την τετραετή απραξία του είναι ο  βασικός υπεύθυνος για την σημερινή του κατάσταση  στο  θέμα του ΧΥΤΑ ήταν ΑΠΩΝ με αποτέλεσμα η δημοτική του ομάδα να θυμίζει σκορποχώρι με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους να βρίσκονται μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων όπως ο επικεφαλής, -λόγω απουσίας του, Στάθης Πιτταράς, η Κατερίνα  Ψαρά και ο Στάθης Αγγελής και άλλους έξω από το Δημαρχείο όπως οι κ.κ. Καπούνης, Βλησίδης και Καραμανής. Οι τελευταίοι αν και βρισκόταν στο περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου δεν προσήλθαν στην συνεδρίαση. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι δεν τους επέτρεψαν οι διαμαρτυρόμενοι να μπουν στο Δημαρχείο, σε κείνους όμως έδιναν την εικόνα της στήριξης στον "αγώνα" τους. Η παρουσία μάλιστα του Γιάννη Μαράκη το απόγευμα της Τρίτης έξω από το Δημαρχείο, όπου προσπαθούσε να "συντονίσει" τους καταληψίες δημιουργεί εύλογες απορίες για τη θέση και τη στάση της ομάδας του Νίκου Μαράκη αλλά και του ίδιου. Και τέλος  ο επικεφαλής Στάθης Πιτταράς να επικαλείται ότι  αποχωρεί επειδή η συνεδρίαση γινόταν «κεκλεισμένων των θυρών». 
Αλλά και η στάση - παρουσία των δημοτικών συμβούλων της ελάσσονος μειοψηφίας δεν ήταν σωστή. Η επικεφαλής των «Πολιτών για τα Νησιά μας» προσήλθε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να καταγγείλει το Αστυνομικό Κράτος του Μαργαρίτη και να αποχωρήσει για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς πριν τον Στάθη  Αγγελή , ενώ η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν παρευρέθη λόγω   απεργίας και   ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κόσμο  για  τις θέσεις της, στέλνοντας δελτίο τύπου.
Όπως πολλά ερωτηματικά   προκαλεί  η συμπεριφορά ορισμένων τοπικών ΜΜΕ  απέναντι στην νέα Δημοτική αρχή – προφανώς κάποιοι δεν μπορούν να χωνέψουν ότι ο Μανώλης Μαργαρίτης και οι συν αυτών ανέτρεψαν ένα κατεστημένο  50κονταετιας –  τα  συγκεκριμένα   ΜΜΕ στρέφονται τόσο κατά  του προέδρου του  Δημοτικού Συμβουλίου του Φώτη του Μαυρομάτη όσο  και κατά  του υπεύθυνου του  γραφείου  τύπου και δημοσίων σχέσεων του Μανώλη του  Λυκουρόπουλου όπου μέχρι και πρόσφατα δεν ήξεραν ούτε την ύπαρξη του γραφείου τύπου  αλλά και όταν το έμαθαν δεν ανέφεραν ούτε καν το όνομά του. Αλλά  και η πλήρης  ταύτισή τους με οτιδήποτε πει  η αντιπολίτευση.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΑΣ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ (ΣΑΝ) ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟΣ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ...ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ:
ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ
ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΨΑΡΡΑ
ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΑΣΑΡΑΣ.
ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΤΙΜ! ΑΠΑΙΧΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ. ΚΑΓΚΑΝΗ, ΒΛΑΧΑΚΗΣ, ΜΠΡΑΟΥΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΘΥΜΙΑΤΙΖΟΥΝ, ΑΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Η ΝΑΞΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

προς 6:31.
Εσύ ενθουσιάστηκες τόσο πολύ με τη σκέψη που κατάφερες να κάνεις, που την κάνεις παντού copy-paste;;; Άντε, και σ' ανώτερα!!! Εύχομαι η διάνοιά σου και η ευφυία σου να φτάσει κάποια στιγμή αυτήν του μυρμηγκιού...

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΖΕΤΕ ΤΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ

Ανώνυμος είπε...

Και αφού κατάφεραν να "συνεδριάσουν" οι θαρραλέοι δημοτικοί σύμβουλοι, την έκαναν από τη πίσω πόρτα, τη στιγμή που όλη η αστυνομική δύναμη του νησιού έσπρωχνε μακριά από τις πόρτες του δημαρχείου ναξιώτες και ναξιώτισες. Όσο για τον "συντονιστή", αυτό προκαλεί μόνο γέλια. Και φανερώνει το πόσο ανημέρωτο και ανόητο φερέφωνο του μαυρομάτη είναι ο naxios.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ
ενας αναρχοαυτόνομος

Ανώνυμος είπε...

KAΛΗΤΕΡΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΑΡΧΟΜΑΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕ Η/Ο....................

Ανώνυμος είπε...

AYTOS ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ "ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ"
ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1 ΘΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 28 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΧΑΣΜΟΥΡΙΩΤΑΝ
Α ΡΕ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ
ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ Ο ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΤΖΕΣΚΟ ΠΟΥ ΜΙΛΗΕΣ ΣΤΟ 28 ΘΕΜΑ

Ανώνυμος είπε...

το οτι ανετρεψε το κατεστημενο 50ετιας ο μαργαριτης ειναι γεγονος.συμφωνω απολυτα με το σχολιο.ακους εκει!μαθαμε τωρα...να μπενουμε στις συνεδριασεις και να μιλαμε κι ολας..να χουμε και αποψη!!οξω ολοι...οξωωωωω ρεεεεεεεεεεεεε!!!!!αποφαζιζομεν και διατασομεν!!!!
προτεινω να φρουρειτε συνεχως το δημαρχειο.οποιος θελει κατι να περνει αδεια απο το μαυροματη και μετα αυτος να δινει εντολες στην αστυνομια να τον αφηνει η οχι να περνα.τις συνεδριασεις να τις κανουν μεταξυ τους και να βγαζει δελτια τυπου μετα ο λυκουροπουλος!
αλαξε λοιπον το κατεστημενο η οχι?
μπραβο παιδια καλα πατε.αντε γιατι πολυ θαρρος πηραν οι ναξιωτες.να καταλαβουν επιτελους και πιοι διηκουν!!!γιατι μεχρι τωρα δεν ειχαν βρει και καμια διαφορα....τωρα ξερουν ποιος κανει κουμαντο στο νησι.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ. ΥΠΟΜΟΝΗ