slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΑΠ: Η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης... το 2008, γιατί τώρα πάει μια χαρά

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/06/2008

Για κλοπή του εισοδήματος λόγω της ακρίβειας με ευθύνη της κυβέρνησης έκανε λόγο χθες ο Γ. Παπανδρέου και πρότεινε μέτρα για την ανακούφιση των νοικοκυριών. «Η Ελλάδα, δυστυχώς, μετατρέπεται στην πιο ακριβή χώρα της Ε.Ε. Γίνεται κλοπή του λαϊκού εισοδήματος, ενώ οι λίγοι ευημερούν.
Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που βάζει σε δοκιμασία την ελληνική οικογένεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια διακοπή της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου που συζήτησε το θέμα.

«Και όλα αυτά, διότι η κυβέρνηση αδρανεί, ανέχεται, κλείνει τα μάτια της σε συγκεκριμένα συμφέροντα, στην ασυδοσία συγκεκριμένων συμφερόντων. Ανομία και ασυδοσία χαρακτηρίζουν την πολιτική της. Η κυβέρνηση, ούτε τους μηχανισμούς του κράτους ενεργοποιεί, ούτε επιβάλλει χρηστούς κανόνες στην αγορά, όπως και οφείλει. Δεν αρκούν τα παρακάλια στους επιχειρηματίες».

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αφορούν:

* Εφαρμογή του νόμου περί καταπολέμησης μονοπωλίων και ολιγοπωλίων και προστασίας του ανταγωνισμού. Ετσι, θα σπάσει η φούσκα των εναρμονισμένων και πλασματικά υψηλών τιμών. Οι μειώσεις τιμών που ανακοινώθηκαν από μερικές επιχειρήσεις δείχνουν ότι αυτό το περιθώριο υπάρχει, απλώς δεν θέλει να το αντιληφθεί η κυβέρνηση.

* Απευθείας μειώσεις στα τιμολόγια των επιχειρήσεων που ελέγχονται από το κράτος.

* Ενεργοποίηση της νομοθεσίας και των ελεγκτικών μηχανισμών για το σπάσιμο των ολιγοπωλίων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μας παραμύθιασε τότε ότι Λφτά υπάρχουν;; η απάντηση είναι: λίγη ντροπή κύριε δεν υπάρχουν πλέον ηλήθιοι Ελληνες να σε πιστέψουν, αρκετά!