slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προβάδισμα 1,3% στην ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Καρχιμάκης Research για το "Βήμα της Κυριακής"

Διαφορά 1,3% στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ καταγράφει έρευνα της Καρχιμάκης Research* για το" Βημα της Κυριακής". Επειδή βέβαια καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να εμφανίσουν το ΠΑΣΟΚ ψηλά, όχι μόνο τραβάνε τη ΝΔ προς τα κάτω αλλά εμφανίζουν και ποιοτικά χαρακτηριστικά που βολεύουν το ΠΑΣΟΚ και δείχνουν τον κόσμο να συμφωνεί με επιλογές του!!

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 16,5% , η ΝΔ 17,8 , το ΚΚΕ 7,5, το ΛΑΟΣ 5,7, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,6, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,2 , η ΔΗΜΑΡ 3,1, η ΔΗΣΥ 2,8 , το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 3,1 και η αδιευκρίνηστη ψήφος προσεγγίζει το 35,2%. Μετά από αναγωγή το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 25,5% , η ΝΔ 27,5% , το ΚΚΕ 11,6, το ΛΑΟΣ 8,8, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,6 , οι Οικολογοι -Πρασινοι 3,4 , η ΔΗΜΑΡ 4,8, η ΔΗΣΥ 4,3 ΚΑΙ το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 4,8.
Το 67,6% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών αν η κυβέρνηση δεν πετύχει τους στόχους της ως το Σεπτέμβριο ενώ το 68,3 χαρακτηρίζει ως αρνητική εξέλιξη για την κατάσταση της οικονομίας την υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Το 53,9 % κρίνει θετικά την καταψήφιση από τη ΝΔ του μεσοπρόθεσμου ενώ ταυτόχρονα ...το 68,4% θεωρεί ότι ο κ Σαμαράς κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα [Καρχιμάκης Research* που δεν εξηγείται με τη λογική: απ' τη μια να λένε μπράβο στον Σαμαρά που καταψήφισε και απ' την άλλη να τον κατηγορούν για μικροπολιτική... και είναι ενδεικτικό για την ποιότητα της δημοσκόπησης που δίνει μεν 16% στο ΠΑΣΟΚ αλλά δείχνει ότι ο κόσμος συμφωνεί με τις επιλογές του και κατηγορεί τον Σαμαρά ότι κινείται από μικροπολιτικά συμφέροντα]. Το 58,7 πιστεύει ότι δεν ευθύνεται οΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια, το 61,4% δηλώνει ότι είναι αυθόρμητα και όχι οργανωμένα ενώ το 49,6 εγκρίνει τις αποδοκιμασίες σε βάρος βουλευτών.

Σε ποσοστό 54,2% τάσσονται υπέρ της απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων που πλεονάζουν ενώ το 70,7% κρίνει ως θετική την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξιτζήδων .

Το 48,7% κρίνει ότι οι αλλαγές στην Παιδεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, το 56,7% συμφωνεί με τη συμμετοχή στις διοικήσεις των ΑΕΙ και στελεχών εκτός Πανεπιστημίου και το 81,3% τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ασύλου στη σημερινή του μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: