slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τηλεδιάσκεψη για ομαλή μετάβαση έργων ΕΣΠΑ και διαχείρισης ΠΕΠ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφέρεια



Η ομαλή μεταβίβαση αρμοδιοτήτων που αφορούν στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ και διαχείρισης του ΠΕΠ συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στελεχών των υπουργείων Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Εσωτερικών.


Στην τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αντιπεριφερειάρχης Τζώρτζης Μακρυωνίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε διεξοδική συζήτηση και αναλύθηκαν όλες οι πτυχές των ενδεχόμενων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων που συσχετίζονται με τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.

Ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τη διαδικασία μετάβασης και κυρίως της καλής πορείας του ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας την προσωπική του δέσμευση για παρακολούθηση των διαδικασιών.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις υπάρχουσες δομές των υπηρεσιών, αλλά θα ενισχυθούν περαιτέρω με τις δομές της Περιφέρειας.
“Οι ενδεχόμενες δυσκολίες που θα παρουσιαστούν θα αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τα  αρμόδια υπουργεία”, τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: