slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση άλλα λόγια να αγαπιόμαστε Γιώργου Πουσσαίου σε δηλώσεις πρώην Νομάρχη Κυκλάδων κ. Μπάιλα

Ξεκαθαρίζουμε πως τα στοιχεία που παραθέτουμε ως απάντηση στους ισχυρισμούς του π. Νομάρχη αποτελούν αδιαμφισβήτητα στοιχεία προερχόμενα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, πολιτικός προϊστάμενος των οποίων ήταν μέχρι πριν έξι μήνες ο κ. Μπάιλας. Η αντιπαράθεση την οποία έχει προκαλέσει τους εκθέτει άδικα και υπονομεύει το έργο τους.

Τα θέματα στα οποία αναφέρεται έχουν απαντηθεί τόσο από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Πουσσαίο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης σε δυο τηλεοπτικές συνεντεύξεις.
-Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι αναφέρεται σε έσοδα που προέρχονται από υπηρεσίες οι οποίες έχουν πλέον καταργηθεί (π.χ. ΤΕΟ), και σε λειτουργικές δαπάνες που δεν μπορούν να μεταφερθούν, διότι αφορούν συγκεκριμένες δράσεις (π.χ. μεταφορά μαθητών) και η περιφέρεια διαχειρίζεται και απλώς αποδίδει τα αντίστοιχα ποσά. Ακριβώς όπως συνέβαινε και επί λειτουργίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
-Τέλος επισημαίνεται ότι ήδη η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, πολιτική ηγεσία και υπηρεσίες, προϋπολογίζοντας το σύνολο των εσόδων από το σύνολο των πηγών από όπου μπορούν να αντληθούν πόροι (ΚΑΠ, τέλη κυκλοφορίας, παράβολα) έχει ήδη καταφέρει να εξασφαλίσει την συνέχιση ή την έναρξη υλοποίησης έργων συνολικού προϋπολογισμού 14.583.887,98 ευρώ.
Ούτε η αδράνεια ούτε η παραπληροφόρηση, ούτε η απουσία από τα κέντρα αποφάσεων και τις μάχες για τη περιοχή μας και τους πολίτες της, αποτελούν χαρακτηριστικά του συνόλου της οικογένειας της αιρετής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, πολιτικών και υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: