slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τουλάχιστον 200 ευρώ τον μήνα θα μας κοστίσουν τα νέα μέτρα

Ακόμα περισσότερο θα σφίξουμε το ζωνάρι με τα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Οι απώλειες υπολογίζονται στο 25% για μια μέση οικογένεια, ενώ πάνω από 5% του εισοδήματός του χάνει ένας μισθωτός και περίπου ένα μισθό ο δημόσιος υπάλληλος!

Από τα 64 νέα μέτρα που προβλέπει το πρόγραμμα, μικρομεσαίοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα «βογκήξουν» ακόμα περισσότερο. Σε αυτούς, δεν περιλαμβάνονται οι συμβασιούχοι του Δημοσίου που θα χάσουν την δουλειά τους ή εκείνοι που θα μείνουν εκτός λόγω μετάταξης.

Με τους φόρους και τα υπόλοιπα «χαράτσια» που ανακοινώθηκαν, ένα νοικοκυριό χάνει από 200 έως 550 ευρώ τον μήνα, τουτέστιν 3.500 ευρώ λιγότερο από το ετήσιο εισόδημά του.

Μόνο από τον κεφαλικό φόρο, κάποιος που παίρνει μισθό από 900 έως 1.700 ευρώ τον μήνα (ετήσιο εισόδημα 8.000 - 20.000) θα χάσει από 300 μέχρι 600 ευρώ τον χρόνο!

Επίσης, ένα ζευγάρι μισθωτών με μισθό 1.500 ευρώ ο καθένας θα πληρώσει: 420 ευρώ εισφορά για την ανεργία, 840 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης, 180 ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης και άλλα 180 ευρώ αν καπνίζουν ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα. Αν έχουν αυτοκίνητο, θα δώσουν και 22 ευρώ επιπλέον τέλη κυκλοφορίας για 1.400 κυβικά.

Αν ένας ή και οι δύο από το ζευγάρι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, χάνουν minimum 1.500 ευρώ τον χρόνο και ακόμα περισσότερα σε περίπτωση που έχουν ακίνητο ή αν παίρνουν κάποιο βοήθημα.

Στην περίπτωση των συνταξιούχων, κάποιος που παίρνει 2.000 ευρώ θεωρείται πλέον... προνομιούχος και καλείται να βάλει το χέρι στην τσέπη: με το ΛΑΦΚΑ, τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και την αύξηση της παρακράτησης, ο εν λόγω συνταξιούχος θα δει το ετήσιο εισόδημά του να μειώνεται από 300 μέχρι 3.000 ευρώ ετησίως!

Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε τις αυξήσεις στον ΦΠΑ για τα είδη εστίασης, ούτε την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, ούτε τις αυξήσεις στους έμμεσους φόρους και τους φόρους κατανάλωσης (για παράδειγμα, κάποιος που καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα χάνει από 35 μέχρι 100 ευρώ τον χρόνο), ούτε τα «χαράτσια» στα ακίνητα, ούτε τις μειώσεις που θα προκύψουν από τα νέα κριτήρια διαβίωσης...
Καλό κουράγιο μας ευχηθήκαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: