slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οκτώ από έξι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων μετά από …εισήγηση της Συμπαράταξης


 Όπως μας ενημερώνει με σχετικό  Δελτίο Τύπου ο  Υπεύθυνος   του Γραφείου Τύπου της "Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων" Ιάκωβος   Γιακουμής , ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης αποδέχτηκε  τις προτάσεις της  Συμπαράταξη  διορθώνοντας  το λάθος του και  στο κατατεθειμένο στην Βουλή Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση    εμπεριέχεται  τροπολογία για την αύξηση του αριθμού των Αντιδημάρχων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων από 6 σε 8 (άρθρο 44), με ταυτόχρονη υποχρεωτική ανάληψη αντιδημαρχίας από τους δημοτικούς συμβούλους των Μικρών Νησιών του Δήμου μας.

Δημοτική Κίνηση:
«Συμπαράταξη Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
Χώρα Νάξου


Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νάξος, 01/05/2011

Θέμα: «Αύξηση των Αντιδημάρχων από 6 σε 8»

Με μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι, στο κατατεθειμένο στην Βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Λοιπές Διατάξεις», περιλαμβάνεται τροπολογία του Καλλικράτη (ν. 3852/2010) σε σχέση με την Διοίκηση των Δημοτικών Νησιωτικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Πιο συγκεκριμένα το άρθρο 44, παράγραφος 1 (Θεσμικά Θέματα ΟΤΑ) ορίζει ότι για τους νησιωτικούς δήμους ο αριθμός των αντιδημάρχων που προκύπτει βάσει του πληθυσμιακού κριτηρίου (4 στην περίπτωσή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων) προσαυξάνεται ισάριθμα με τον αριθμό των Δημοτικών Νησιωτικών Κοινοτήτων (δηλαδή 4 επιπλέον). Στις επιπλέον θέσεις Αντιδημάρχων ορίζονται Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας της κάθε Νησιωτικής Δημοτικής Κοινότητας. Επομένως, με την ψήφιση του Νομοσχεδίου από την Βουλή, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα έχει 8 Αντιδημάρχους, 4 εκ των οποίων θα προέρχονται από τις Δημοτικές Νησιωτικές Κοινότητες (Δονούσα, Σχοινούσσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι), οι οποίοι και θα ασκούν καθήκοντα Προέδρου της Νησιωτικής Κοινότητας.

Η εξέλιξη αυτή ταυτίζεται πλήρως με το από 8/3/2011 Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού μας με τίτλο «Η Πρότασή μας για την Διοίκηση των 4 Δημοτικών Νησιωτικών Κοινοτήτων. Είναι, δε, μεγάλη η χαρά μας που ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης αποδέχτηκε τις προτάσεις μας και εκπλήρωσε την υπόσχεση που είχε δώσει προς τους κατοίκους των Μικρών Κυκλάδων ότι θα διευθετούσε το ζήτημα μετά τις Δημοτικές Εκλογές.

Η Μείζον Μειοψηφία του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων δεσμεύεται να συνεχίσει να καταθέτει δημιουργικές προτάσεις με σκοπό πάντα την Ανάπτυξη και Ευημερία των Νησιών μας.         
Όλο το σχέδιο νόμου μπορεί να βρεθεί στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/ΗΔ-ΣΧΕΔΙΟ%20ΝΟΜΟΥ.pdf
Εκ του Γραφείου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: