slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ…

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Βουλή στις 1/4/2008 οπού κατηγορούσε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το σχέδιο - νόμου για το ασφαλιστικό και πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος ως προς το ασφαλιστικό, και τι  πραγματοποίησε ο ίδιος σήμερα.
2008  ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ...ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μια αυταρχική κυβέρνηση, όπως είναι η δική σας κ. υπουργέ, που μας λέει συνέχεια «πήρα την ψήφο σου και από εκεί και πέρα κάνω ότι θέλω».
Αφού, βεβαίως γίνατε κυβέρνηση, ξεχάσατε αυτές τις υποσχέσεις,
αποκαλύφθηκαν ότι ήταν μόνον απατηλές, όπως και σε όλους τους τομείς.
Σε όλους τους τομείς, παίζετε ένα παιχνίδι με τις  προσδοκίες και τα συναισθήματα του Ελληνικού λαού.

2011 ΤΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έκανε ακριβώς τα αντίθετα από
εκείνα που είχε υποσχεθεί όχι μόνο προεκλογικά, αλλά και τους επόμενους μήνες, μέχρι και πρόσφατα (είναι ανέκδοτο οι προεκλογικές της ανακοινώσεις, θυμηθείτε το «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ»).
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις της να είναι οι πιο αντεργατικές και αντικοινωνικές  από το 1974.
Όσο οι προσδοκίες, τα όνειρα και οι θυσίες του ελληνικού λαού
γκρεμίζονται στο χάος.

2008 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην αιτίαση της Νέας Δημοκρατίας, ότι δεν έχουν γίνει αλλού  δημοψηφίσματα για ζητήματα ασφαλιστικά, γνωρίζω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, της Σουηδίας και της Ιταλίας, όπου στην Ιταλία - η μορφή ήταν βεβαίως διαφορετική - πήρε τη μορφή ενός εθνικού δημοψηφίσματος, από την αντίστοιχη ΓΣΕΕ, για να αποφανθεί για την ήδη επεξεργασμένη από τους κοινωνικούς εταίρους πρόταση.
Σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει σε  καίρια ζητήματα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος: στη Συνθήκη, ή όπως ονομαζόταν το Σύνταγμα, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα παιδείας, αλλά και σήμερα, για το μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού.


2010 ΤΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  Ο ΙΔΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ενώ τότε δήλωνε ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό, σήμερα όχι μόνο δεν το πραγματοποίησε , αντίθετα η «αντικειμενική» ΓΣΕΕ, τα περισσότερα σωματεία που είναι ελεγχόμενα από το  ΠΑΣΟΚ του έκαναν πλάτες και η μεγαλύτερη μερίδα των Μ.Μ.Ε. τα σημερινά πρωτοφανή και ακραία μέτρα, τα ονομάζουν μεταρρύθμιση.
Ας θυμηθούμε πορείες και διαδηλώσεις στην περίοδο της κυβέρνησης της  Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό και οι συζητήσεις στα κανάλια από τους μεγάλους συνδικαλιστές και δημοσιογράφους.



Στις  φωτογραφίες ο Γ. Παπανδρέου ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης διαδηλώνει με ενθουσιασμό στην πορεία της ΓΣΕΕ στις 19/3/2008 κατά των μέτρων για το ασφαλιστικό της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

2008 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η Νέα Δημοκρατία παρέκαμψε τον Ελληνικό λαό.
Είναι, για μας, μια ακόμα μορφή δημοκρατικής και θεσμικής διαμαρτυρίας, απέναντι σε μια ληστρική πολιτική, που κλέβει από τα μεσαία και φτωχότερα στρώματα, για να βολέψει ισχυρότερους και «ημέτερους».
Είναι η στάση μας, μια στάση δημοκρατικής αντίστασης, απέναντι σε μια κυβέρνηση που κοροϊδεύει τον ασφαλισμένο, τον εργαζόμενο, την εργαζόμενη μητέρα, τη νέα γενιά. Μια πολιτική, που αδικεί κατάφωρα τα μεσαία και φτωχότερα στρώματα, που τους ανατρέπει τους σχεδιασμούς ζωής. Μια πολιτική, που λοιδορεί αφ’ υψηλού την κοινωνία, με αλαζονεία, και που ταπεινώνει τον Έλληνα και την Ελληνίδα, απαξιώνοντας χρόνια δουλειάς και κόπου.
Η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  θα καταργήσει τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού σας νόμου,  θα υπηρετήσει τους πολίτες, όχι τα μεγάλα συμφέροντα,  θα δουλέψει για μια Δίκαιη Κοινωνία και θα δώσει αξία στον άνθρωπο.


2010 ΤΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ  Ο ΙΔΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα όχι μόνο παρέκαμψε τον Ελληνικό λαό , αλλά με την πιο ληστρική πολιτική από το 1974,  με το ασφαλιστικό και με τα οικονομικά μετρά του,  μας έκανε να ζούμε στην αβεβαιότητα και να ανατρέπει πλήρως τον σχεδιασμό της ζωής μας. Τα  μεσαία και φτωχότερα στρώματα έγιναν φτωχότερα και οδηγεί τη νεολαία στο κοινωνικό περιθώριο. 
Πέρασαν τις  αλλαγές στα εργασιακά με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
Ότι δεν κατάφερε ο ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο εδώ και τόσα χρόνια το κερδίζουν σήμερα  με την αρωγή του ΠΑΣΟΚ (4% έβαζε το όριο η τρόικα στις απολύσεις, 5% το έκαναν οι σοσιαλιστές).

Το τότε νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό ήταν σκληρό και αυτό για τους εργαζόμενους, αλλά εάν το συγκρίνεις με αυτό που έκανε σήμερα ως  Πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπανδρέου, ήταν χάρμα οφθαλμών.
Το δικό του ασφαλιστικό διαλύει, την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα ο κάθε εργαζόμενος-η  βλέπει τα χρόνια δουλειάς και κόπου να απαξιώνονται, να χάνετε η ανθρωπινή αξιοπρέπεια για εργασία και το μέλλον μας να είναι ένας  εργασιακός μεσαίωνας.
Τα σημερινά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ χτυπούν καθαρά τον μισθωτό και την μεσαία τάξη.
Είναι οι  πιο αντιλαϊκές ρυθμίσεις, που εκτός από αντεργατικές είναι αντικοινωνικές και εξόφθαλμα αντισυνταγματικές και προπάντων παράνομες.



Υ.Γ. Όλη την ομιλία μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη σελίδα του ΠΑΣΟΚ (όσο για ακόμη θα την έχουν αναρτημένη)  http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/bae7e30b-ac80-4829-9a61-e1852a17b446

Δεν υπάρχουν σχόλια: