slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Η αμερικανική επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, η εμπλοκή της επένδυσης του Κατάρ στο Ελληνικό και τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών κατά της φοροδιαφυγής κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ο «φίλος» Αθεμπίγιο έδιωξε το Κατάρ"
"ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ πιέσεις της Γερμανίας στην Ε.Ε., για να μπλοκάρει τη συμφωνία, ματαίωσαν το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού από το Κατάρ. Τα βέλη των Βρυξελλών στόχευαν τον «αδιαφανή» ρόλο του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο, που είχε -χωρίς διαγωνισμό- αναλάβει τη μελέτη. Η ελληνική πλευρά αντέτεινε ότι ο Χ. Αθεμπίγιο «θα κάνει τη μελέτη αμισθί ως προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού». Η δημοσιοποίηση όμως του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. εμφάνισε ως σύμβουλο την εταιρεία Barcelona Strategic Urban Systems (BSUS), ένας από τους ιδιοκτήτες της οποίας είναι ο «αμισθί» εργαζόμενος για το σχέδιο στο Ελληνικό, κ. Αθεμπίγιο. Το Βερολίνο όμως -στο πλαίσιο μιας «νέας οικονομικής Γιάλτας» που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα- θεωρεί ότι πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην εκμετάλλευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας."
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Νέο Μνημόνιο μας ετοιμάζει η κυβέρνηση!.."
"Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του νέου «Μνημονίου» που επισήμως παρουσιάζεται ως «Οδικός Χάρτης» εξόδου από την κρίση, βρίσκεται η κυβέρνηση, την ώρα που στο παρασκήνιο οι φήμες οργιάζουν για ανασχηματισμό, πρόωρες εκλογές και στο βάθος για αναδιάρθρωση".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εφιάλτης η κυβέρνηση ακόμα και για τους δανειστές της"
"Ανεπιθύμητο και για τους πιστωτές της χώρας ανακηρύσσουν τον πρωθυπουργό και το υπουργικό συμβούλιό του οι Financial Times, εφημερίδα - ναυαρχίδα του διεθνούς οικονομικού τύπου που απηχεί τις τάσεις των «αγορών» και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κατεστημένου, με άρθρο - δηλητηριώδη παρέμβαση".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κλοπή σε βάση υψίστης ασφαλείας"
"Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Συμμορία Αθίγγανων που έχει ρημάξει όλους τους χώρους όπου υπάρχει χάλκινο καλώδιο ξαναχτύπησε προχθές, αλλά με θύμα αυτή τη φορά εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού στα Σπάτα...".
ΕΘΝΟΣ: "Μηνύματα Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και ΝΔ"
"Την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις εκφράζει με αποκλειστικές δηλώσεις του στο «Εθνος» σε μια κρίσιμη στιγμή ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Εξω οι άθεοι και οι μασόνοι από την Βουλή των Ελλήνων"
"Για τα χάλια στα οποία περιήγαγε τον τόπο ο Γιώργος Π. (πρωθυπουργός, ατυχώς, της Ελλάδος εδώ και 18 μήνες) και η κουστωδία του ομιλεί με αγανάκτηση ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Ενώ και γενικότερα επιτίθεται εναντίον κάθε πολιτικού, τονίζοντας ότι στο βουλευτικό αξίωμα πρέπει να εκλέγονται άνθρωποι που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Οβίδες σε Μαξίμου-υπουργούς από Ανδρουλάκη - Βενιζέλο - Ρέππα"
"Ο ανασχηματισμός απέτυχε. Ηταν για τα πανηγύρια, υποστηρίζει ο Μίμης Ανδρουλάκης και προειδοποιεί τον Γ. Παπανδρέου ότι οι αποκρατικοποιήσεις είναι «αέρα - πατέρα». Ε. Βενιζέλος: Να σταματήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους γιατί βλάπτει την πραγματική οικονομία. Ρέππας εναντίον υπουργών: Οι προσωπικές στρατηγικές αποδιαρθρώνουν την κυβέρνηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπουρλότο στο ΠΑΣΟΚ βάζει ο Ανδρουλάκης"
"«Σεισμό» προκάλεσε χθες ο Μ. Ανδρουλάκης, απειλώντας με κατάρρευση το ταλαιπωρημένο κυβερνητικό οικοδόμημα, στην πιο κρίσιμη φάση στην κυβέρνηση Παπανδρέου".
ΕΣΤΙΑ: "Δεν πατάσσεται η φοροδιαφυγή"
"Για πολλοστή φορά ακούσαμε μία σειρά μέτρων αστυνομικού χαρακτήρος με τα οποία φιλοδοξεί η Κυβέρνησις να πατάξη την φοροδιαφυγή. Ομως ένα δεν ακούσαμε: Την καταπολέμηση των αιτιών για τις οποίες είναι τόσο εκτεταμένη η φοροδιαφυγή στην χώρα μας".
Η ΑΥΓΗ: "Δεκαήμερο κρίσης για την κυβέρνηση"
"Αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που γεννά η χρεωκοπία του Μνημονίου, με την κοινωνική απόγνωση που τροφοδοτεί ακόμη και ενδοκυβερνητικές διαφοροποιήσεις, ο πρωθυπουργός περνά 10 ημέρες κρίσης της αξιοπιστίας του ιδίου και της κυβέρνησής του".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φοροτρομοκρατία για έσοδα 12 δισ. ευρώ"
"Αυστηρούς ελέγχους και ποινές, κατάργηση των φοροαπαλλαγών για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, άνοιγμα λογαριασμών όσων έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και αυστηροποίηση των τεκμηρίων ξεκινάει το υπουργείο Οικονομικών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Υπό επιτήρηση η Ελλάδα και για τη Σένγκεν"
"Σε καθεστώς επιτήρησης τείνει να περιέλθει η Ελλάδα έναντι της Ε.Ε. και σε ζητήματα Σένγκεν, καθώς στα τέλη του μήνα αναμένεται να έλθει στην Αθήνα κλιμάκιο Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ελέγξει την εφαρμογή των διατάξεων της συνθήκης".
Η ΝΙΚΗ: "Αλαλούμ στις Πανελλαδικές"
"Άγνωστος είναι ο αριθμός των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που πληροφορίες θέλουν να είναι μειωμένος σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των εισακτέων, τον οποίο όλες τις προηγούμενες χρονιές δημοσιοποιούσε το υπουργείο το Μάρτιο, φέτος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός Μαΐου".
Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανησυχία της κυβέρνησης λόγω νέων μέτρων"
"Με «κόκκινη κάρτα», αλλά και με μη παραχώρηση της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής για το σύνολο του ελληνικού χρέους, απειλεί η τρόικα την Αθήνα, πιέζοντας την ελληνική κυβέρνηση για συγκεκριμένα και καθαρά νέα μέτρα, αλλά και συγκεκριμενοποίηση του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Χιλιάδες διαδήλωσαν την Πρωτομαγιά με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ"
"Με σύνθημα «Με το ΠΑΜΕ και την κοινωνική συμμαχία, να γίνει ο εργαζόμενος λαός δύναμη ανατροπής και εξουσίας» πορεύτηκαν οι χιλιάδες εργάτες, που την Κυριακή διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ σε πάνω από 70 πόλεις ολόκληρης της χώρας, αναδεικνύοντας το πραγματικό περιεχόμενο της Εργατικής Πρωτομαγιάς".
ΤΑ ΝΕΑ: "Η εκδίκηση της CIA"
"Δέκα χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι από άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του, πολύ κοντά στην πρωτεύουσα του Πακιστάν".
City Press: "Τέλος εποχής για ΗΠΑ - Αφγανιστάν"
"Η εξόντωση του αρχιτρομοκράτη Οσάμα Μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές υπηρεσίες που τον ανέδειξαν κατά τη διάρκεια του αντισοβιετικού αγώνα στο Αφγανιστάν είναι μια μεγάλη πολιτική και στρατιωτική επιτυχία της Ουάσινγκτον, που επιτρέπει στον Πρόεδρο Ομπάμα να οργανώσει την απεμπλοκή των ΗΠΑ από τους πολέμους που ξεκίνησε ο Πρόεδρος Μπους".
Metro: "Ο Μπιν Λάντεν νεκρός, ο τρόμος ζεί..."
Η εφημερίδα τονίζει ότι "την εξόντωση του αρχηγού της «Αλ Κάιντα», στο Πακιστάν, ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος. Η σορός του ρίχτηκε στη θάλασσα... Διεθνής ανακούφιση, αλλά και επαγρύπνηση, μετά το θάνατο του Νο 1 καταζητούμενου τρομοκράτη παγκοσμίως".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Στα ύψη οι φόροι για τις μεταβιβάσεις"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: "Σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής για έσοδα 11,8 δισ. στην τριετία"
"Με τη διενέργεια σαρωτικών δειγματοληπτικών, συνοπτικών και τακτικών ελέγχων η κυβέρνηση στοχεύει στην άντληση εσόδων 11,8 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013, σύμφωνα με το εθνικό επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αποφάσεις στο παρά πέντε. Σπεύδουν να προλάβουν βέτο από την τρόικα"
"Στο παρά πέντε της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, η κυβέρνηση ανεβάζει ταχύτητα προκειμένου να πείσει τους ελεγκτές ότι το πρόγραμμα για αποκρατικοποιήσεις, μείωση δαπανών, μεταρρυθμίσεις είναι υλοποιήσιμο".
ΚΕΡΔΟΣ: "Τέλος οι φοροαπαλλαγές σε όσους χρωστούν στην εφορία"
"Τριετή πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής κήρυξε χθες η κυβέρνηση με φιλόδοξο στόχο την είσπραξη 11,8 δισ. ευρώ και ευελπιστώντας να εντάξει σημαντικό μέρος της παραοικονομίας στην επίσημη οικονομία".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σχέδιο κατά φοροδιαφυγής με «έπαθλο» 11,8 δισ. ευρώ"
"Αισιόδοξο στόχο 11,8 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής την τριετία 2011-2013 θέτει το οικονομικό επιτελείο, παρά τη σχεδιαζόμενη κατάργηση ή συγχώνευση από το δεύτερο εξάμηνο περίπου 200 Εφοριών". 

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: