slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

 Μια ξεχωριστή βραδιά επιφύλαξαν σε όσους ανέβηκαν χθες στο κάστρο, στην πρώην "Σχολή Ουρσουλινών", οι εκπαιδευόμενοι των σεμιναρίων φωτογραφίας και τα μέλη της ομάδας βιωματικής - θεατρικής έκφρασης. Η παρουσία και τα έργα των ερασιτεχνών καλλιτεχνών αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο! Την έκθεση εγκαινίασε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.




"Συναντήσεις"
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και παρουσίαση χοροθεατρικού δρώμενου με τίτλο "Συναντήσεις"  από την ομάδα Βιωματικού Θεατρικού Σεμιναρίου της Ν.Ε.Λ.Ε. ( πρωην Δ. Δρυμαλίας ) σε σκηνοθετική επιμέλεια-διδασκαλία-εμψύχωση ομάδας, Σοφίας Πολυκρέτη και με τη συνεργασία της καθηγήτριας χορού,Μαργαρίτας Τσίγκου.



Η παρουσίαση έγινε στη βόρεια αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου, που με τον κατάλληλο φωτισμό αποτέλεσε ένα υποβλητικό σκηνικό.
Η ιδέα του δρώμενου, όπως και ο τίτλος που δόθηκε, παραπέμπει στο στόχο που ήταν, η "συνάντηση" της κίνησης με το λόγο, την ποίηση, τη μουσική, τη φωτογραφία... Φωτογραφίες των εκπαιδευόμενων στο πρόγραμμα φωτογραφίας δόθηκαν στους συντελεστές του δρώμενου και αποτέλεσαν πηγές ερεθισμάτων.
  Οι συντελεστές του δρώμενου
Μέλη της ομάδας-συμμετέχοντες:
Καλλιόπη Γιαμπουρά (και το κείμενο χρόνου), Κατερίνα Σιδερή, Δανάη Παπανικολάου (και την επιλογή των ποιημάτων) , Νατάσα Παγώνη, Μαρίνα Μαργαρίτη, Κική Ημέλλου, Σοφία Δρακοτού, Κώστας Παγώνης, Σωτηρία Ζουρνατζή, Κυριακή Κουφοπούλου, Νίκος Μαστροκώστας (Μουσική επιμέλεια), Σοφία Σκυλάκη (Παρουσίαση φωτογραφιών-επιμέλεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: