slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του κ. Παναγιώτη Ρήγα, για τη λειτουργία του Νεωρίου


Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ναυπηγείο του Νεωρίου, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, έκανε την παρακάτω δήλωση:«Είναι προφανής η υποχρέωση που έχουμε ως κυβέρνηση, αλλά και εγώ προσωπικά, να διατηρήσουμε σε λειτουργία το Νεώριο και να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας σε αυτό.

Τούτη την ώρα, λαϊκίστικες προσεγγίσεις και άγονες αντιπαραθέσεις συσκοτίζουν την πραγματικότητα, προκαλούν πρόσθετη ανασφάλεια στους εργαζόμενους και διευρύνουν το μέγεθος του προβλήματος. Αυτό που......
χρειάζεται είναι συγκεκριμένες, συντονισμένες κινήσεις που θα δώσουν μια πρόσκαιρη «ανάσα» στην οικονομική ασφυξία του Νεωρίου, μέχρις ότου ξεπεραστεί η σημερινή αρνητική συγκυρία και η επιχείρηση εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της από ιδιωτικές παραγγελίες.

Στα πλαίσια αυτά, είμαι σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Ναυπηγείου και τους εκπροσώπους των εργαζομένων με δυο στόχους:

Πρώτον, να επισπευστεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η μερική εκταμίευση της πληρωμής για το τελευταίο προς παράδοση πυροσβεστικό σκάφος, που έχει κατασκευάσει το Νεώριο,

και δεύτερον, να ολοκληρωθεί και να έχει αίσιο αποτέλεσμα η διαγωνιστική διαδικασία της ανάθεσης του έργου της επισκευής των δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού στο Νεώριο.

Οι προσπάθειες θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, με την ελπίδα ότι θα υπάρξει προσωρινή διέξοδος στο πρόβλημα της επιχείρησης.

Οφείλω να επισημάνω ότι, σε κάθε απόφαση που αφορά στην ανάθεση εργασίας από το Δημόσιο σε Ιδιωτική εταιρεία, πρέπει να τηρείται πλήρως το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, με ευθύνη τόσο των υπηρεσιακών παραγόντων όσο και των πολιτικών προσώπων που προΐστανται των σχετικών Υπηρεσιών του Δημοσίου. Ως εκ τούτου, κάθε πρόταση, που με ευκολία διατυπώνεται για απευθείας ανάθεση έργων και προμηθειών από το Δημόσιο σε Ιδιωτική επιχείρηση, κινείται στη σφαίρα της άγνοιας και της δημαγωγίας.

Κλείνοντας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα γίνει εκ μέρους της Κυβέρνησης το καλύτερο δυνατόν, ώστε το Νεώριο να ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: