slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ : ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Πορτογαλίας José Socrates, επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε δύο διαφορετικά σχέδια για την οικονομική βοήθεια της χώρας του από τον μηχανισμό στήριξης !!!
ΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΔΙΑΣΩΣΗΣ» της Πορτογαλίας; Την ερώτηση έθεσε το τρίτο κανάλι της πορτογαλικής τηλεόρασης, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη των δύο σχεδίων, τα οποία έχει υπογράψει η ήδη παραιτηθείσα (τι άλλο βεβαίως, βεβαίως) σοσιαλιστική κυβέρνηση του José Socrates, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ ΕΧΟΥΝ….

Η πρώτη εκδοχή του σχεδίου «σωτηρίας» της Πορτογαλίας που υπέγραψε στις 3 Μαΐου, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της χώρας, ήταν το σχέδιο επί του οποίου είχαν συμφωνήσει τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως (PSD κεντροδεξιά, CDS δεξιά). Αλλά τελικώς το σχέδιο που υπέγραψε η σοσιαλιστική κυβέρνηση (που είχε ήδη παραιτηθεί από τον Μάρτιο), στις Βρυξέλλες, στις 17 Μαΐου, κατά την σύνοδο των υπουργών οικονομικών, είναι διαφορετικό από εκείνο για το οποίο απέσπασε την «συναίνεση» της αντιπολιτεύσεως !!!
Η αποκάλυψη αυτή έχει δημιουργήσει πολιτικό πόλεμο στην χώρα, οι τόνοι έχουν υψωθεί και με ενδιαφέρον αναμένονται πλέον τα αποτελέσματα των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.
Υπενθυμίζουμε τις εναγώνιες προσπάθειες που κατέβαλλε η τρόϊκα, ο εδώ τοποτηρητής της Γιώργος Παπανδρέου, οι «λαγοί» του μνημονίου, τα γιουσουφάκια και οι πόρνες της ενημερώσεως, για να σύρουν από τα μαλλιά την αντιπολίτευση σε συναίνεση.
Επίσης και κάτι πολύ σημαντικό που επιβάλλεται να υπενθυμίσουμε. Εκεί στην Πορτογαλία, φαίνεται πως στο κοινοβούλιο, οι εκπρόσωποι των πολιτών, έχουν συνείδηση. Η βουλή απέρριψε τα μέτρα λιτότητας που εισηγήθηκε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός José Socrates, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί η κυβέρνησή του τον περασμένο Μάρτιο, και παραμένει στην εξουσία ως υπηρεσιακή.
Με δεδομένη την αναξιοπιστία και ανικανότητα της κυβερνήσεως Παπανδρέου, αλλά και την απάτη με το Πορτογαλικό μνημόνιο, είναι βέβαιο ότι ο κ. Σαμαράς, αλλά και οι περισσότεροι αρχηγοί της αντιπολιτεύσεως, έπραξαν το αυτονόητο αρνούμενοι την συναίνεση. Διότι την σήμερον ημέραν πρέπει να προσέχει κανείς που βάζει την υπογραφή του και σε ποιόν δίνει την συναίνεσή του….
Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: