slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εις άλλους κόσμους μετέβη ο πρώην Δήμαρχος Τήνου Κώστας Αθηναίος

    Άφησε την επίγεια ζωή ο πρώην Δήμαρχος Τήνου Κωνσταντίνος Αθηναίος, σε σεβάσμια ηλικία, μετά από ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια. Η εξόδιος ακολουθία του ψάλθηκε στο Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 με τιμές εν ενεργεία Δημάρχου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου κ. Δωρόθεου Β΄. Στην κηδεία του συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Τήνου κ. Κροντηράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου, εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Στρατού και δημότες της Τήνου.
    Επικήδειους λόγους εκφώνησαν: ο Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου - Τήνου π. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Π. Κροντηράς, ο τέως Δήμαρχος Τήνου και αρχηγός της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σ. Ορφανός, ο τέως Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δ. Μπάιλας, άλλοι φορείς και από την οικογένειά του. Αναγνώστηκαν ψηφίσματα: από το Π.Ι.Ι.Ε.Τ., το Δήμο Τήνου και την ΤΕΔΚ Κυκλάδων. Ο Κ. Αθηναίος πρωτοπολιτεύτηκε στο Δήμο Τήνου με τον επιτυχόντα Συνδυασμό του Δημάρχου Τήνου κ. Σάββα Απέργη την τετραετία 1999 – 2002, τον οποίο ο Δήμαρχος κ. Σάββας Απέργης ονόμασε Αντιδήμαρχό του. Ο Κ. Αθηναίος απεχώρησε από το συνδυασμό του κ. Σ. Απέργη και ανεξαρτητοποιήθηκε. Στις επόμενες Δημοτικές εκλογές το 2002, με τρεις συνδυασμούς να διεκδικούν το Δημαρχιακό θώκο, (Αθηναίος Κώστας, Σανταμούρης Γιώργος και Μαραγκός Αντώνης), που σχεδόν ισοψήφησαν, η εκλογή κρίθηκε στη 2η Κυριακή με νικητή το Κ. Αθηναίο. Στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές του 2010, υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις και φανερά τον εκλεγέντα συνδυασμό του κ. Παναγιώτη Κροντηρά.
   Ο Δήμαρχος Αθηναίος υπήρξε θαρραλέος και δραστήριος. Προώθησε έργα που είχαν ξεκινήσει από τα παλαιότερα χρόνια και ολοκλήρωσε πολλά από αυτά. Γεγονός είναι ότι με τη συνεργασία του πρώην Δημάρχου Τήνου κ. Σάββα Απέργη, του πρώην Αντιδημάρχου κ. Σίμου Ορφανού, και των πρώην Δημοτικών Συμβούλων Πλειοψηφίας και Μειοψηφίας, του τέως Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χαρ. Κόκκινου, του τέως Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημ. Μπάιλα και του τέως Επάρχου Τήνου κ. Ραφ. Μωραΐτη, κατάφεραν να ολοκληρώσουν έργα προτεραιότητας για την Τήνο.

Αιωνία η μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: