slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κ. Πουπάκης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή της βενζίνης

http://www.ant1online.gr/resources/images/f77fb23a-a56b-4b7d-9bf7-592ea85a9960.jpg«Η κυβέρνηση των αντιφάσεων επιβεβαιώνει την αποτυχία της στην πάταξη της ασυδοσίας στην αγορά των καυσίμων.

45 ημέρες μετά τις ένθερμες δηλώσεις του κ. Ρόβλια που περιφερόμενος στα ΜΜΕ υποστήριζε ότι δεν υπάρχει αισχροκέρδεια ούτε κερδοσκοπία στην ελληνική αγορά καυσίμων, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με μια ομολογία αποτυχίας διαψεύδει τον Υφυπουργό του, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την "εγκληματική συμπεριφορά" που είχε επισημάνει και ο αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος σε σχετική μας ερώτηση.



18 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, η Κυβέρνηση ανακάλυψε επιτέλους το πρόβλημα στη βενζίνη, καθώς μέχρι σήμερα στοχοποιούσε όποιον με υπευθυνότητα καταδίκαζε ως «εγκληματικές» τις πρακτικές αισχροκέρδειας, που εκτόξευσαν την τιμή της στα ύψη.


Απαιτείται άμεσα εξορθολογισμός της αγοράς, πάταξη της κερδοσκοπίας και επιτέλους προστασία του συμφέροντος των καταναλωτών. Σε καμία περίπτωση το «πλαφόν» από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι μια ακόμη ένδειξη αδυναμίας, μιας κυβέρνησης που κυριολεκτικά έχει ξεμείνει από βενζίνη».


ΥΓ. Απάντηση Ευρωπαίου Επιτρόπου Νταλί σε ερώτηση του Κ. Πουπάκη για την κερδοσκοπία στα καύσιμα στην Ελλάδα:


E-113/11EL
Απάντηση του κ. Dalli
εξ ονόματος της Επιτροπής
(14.3.2011)


Σύμφωνα με το πρωτογενές δίκαιο υπάρχει κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των οργάνων της Ένωσης και των κρατών μελών. Η Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να ενεργήσει για την αντιμετώπιση της ισχυριζόμενης συμπεριφοράς, η οποία φαίνεται ότι είναι εγκληματική και, επομένως, το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις εθνικές αρχές επιβολής του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: