slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση για προβολή και διάθεση των τοπικών προϊόντων της Νάξου

          Μια πρώτη προσέγγιση, στο  σοβαρό θέμα των τοπικών προϊόντων (προβολή, αξιοποίηση, διάθεση κ.λπ.) επιχειρήθηκε χθες στη συνάντηση  εκπροσώπων φορέων του νησιού μας  που πραγματοποιήθηκε με  πρωτοβουλία του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»  στα γραφεία του Σωματείου . Στη συζήτηση συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος και  Δημήτρης Λιανός,  εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων της  Μαζικής Εστίασης, Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, Ένωσης ξενοδόχων,  Ενοικιαζομένων δωματίων. Επίσης,  ο γεωπόνος κ. Νίκος Νικολάκης, το τυροκομείο Μ. Κουφόπουλου, οι ποτοποιίες  Βαλληνδρά  &  Προμπονά, ο chef κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, η κ. Αναστασία Περιστεράκη, επαγγελματίες κ.α.
        Την συζήτηση που είχε τον τίτλο: «Τα Τοπικά Προϊόντα ως μέσο  ανάπτυξης του νησιού μας» συντόνισε η κ. Κατερίνα Σιδερή.
        Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για τη σημασία των τοπικών προϊόντων  στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,  ως μέσο ...
προβολής του νησιού μας  και όσον αφορά την καλύτερη προώθησή τους στην αγορά.
         Τονίστηκε η ανάγκη συνεργασίας του πρωτογενή με το δευτερογενή και τον τριτογενή τομέα αλλά και μεταξύ όλων των εμπλεκομένων με τα τοπικά προϊόντα και τον τουρισμό για το καλύτερο κοινωνικοοικονομικό και πολιτιστικό μέλλον της Νάξου. Αποφασίστηκε η ίδρυση Γαστρονομικού Φορέα που θα ασχοληθεί με  την διαχείριση της προώθησης  του σημαντικού μας πλούτου των παραγόμενων  προϊόντων και θα συμμετέχουν σ' αυτόν  εκπρόσωποι  όλων των εμπλεκομένων φορέων και επιστήμονες του είδους καθώς και ειδικοί   του σύγχρονου  μάρκετινγκ. 
        Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν σε τακτά χρονικά διαστήματα και μάλιστα υπάρχει η σκέψη, οι επόμενες να διεξαχθούν στα χωριά, όπου επιδιώκεται μεγαλύτερη συμμετοχή  παραγωγών.
O πρόεδρος                                                                        Ο Γ. Γραμματέας
Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος                              Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

Δεν υπάρχουν σχόλια: