slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ποιο πολλά προβλήματα δημιουργεί παρά που λύνει

Η χαρά τους από τις τρικλοποδιές  δεν κρύβεται  
Σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Λοιπές Διατάξεις, κατατέθηκε τροπολογία που υποτίθεται λύνει το πρόβλημα της Διοίκησης των Δημοτικών Νησιωτικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και για την οποία η Συμπαράταξη του Νίκου Μαράκη, με ανακοίνωση της, εκφράζει την μεγάλη της ικανοποίηση. Κατά την άποψή μας  η ...τροπολογία είναι "φωτογραφική" και δεν λύνει αλλά δημιουργεί προβλήματα στο Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Και σίγουρα, πάντως, δε βοηθάει τη σωστή Διοίκηση των Δημοτικών Νησιωτικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων.
Όπως  έχουν θέσει επανειλημμένως οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων θέλουν πρόεδρο με έδρα το νησί τους, όπως  και οι υπόλοιπες τέσσερις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων (Χώρας Νάξου, Φιλώτιου, Αγερσανίου και Απειράθου) για να προωθεί και να βοηθάει στην επίλυση των όποιων προβλημάτων και όχι αντιδήμαρχο με γραφείο στο Δημαρχείο και θέα την Πορτάρα όπως κάποιοι επιθυμούν.
Το σχέδιο νόμου δεν έχει συμπεριλάβει λύσεις για κανένα από τα θέματα μετακίνησης, διαμονής και αδειών από τις εργασίες, που επανειλημμένως έχουν ζητήσει οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Νησιωτικών Κοινοτήτων του Δήμου Νάξου &  Μικρών Κυκλάδων.
Συμπεραίνουμε ότι ο μόνος λόγος αυτής της τροπολογίας είναι η ικανοποίηση της Συμπαράταξης για την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί αφού θα πρέπει να μειωθούν κατά δύο οι αντιδήμαρχοι από τη Νάξο μια και σήμερα είναι έξι, όπως ερμήνευσε καλή ναξιακή ιστοσελίδα…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλώς το θέτεις.
Ο Μαράκης και ο Γιακουμής κάνουν μικροπολιτική σε βάρος των κατοίκων των Μικρών Κυκλάδων.
Και βεγαίνουν και πανηγυρίζουν κιόλας!!!
Ντροπή!!!

Ανώνυμος είπε...

Α) ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ 4 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ (ΟΣΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΡΟΣ)
Β) ΟΠΩΣ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΧΑΛΚΙ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΡΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
Γ) ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ, ΑΔΕΙΩΝ ΚΛΠ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΙΣΘΟΙ, ΜΕ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ
Δ) ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠΟ 6 ΣΕ 8. Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ, ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ-ΛΙΑΝΟΥ).

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ 2 ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΛΕΣ ΙΑΚΩΒΕ;
ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΤΙΔΉΜΑΡΧΟΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΗ ΔΟΝΟΥΣΑ ΚΑΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ π.χ. ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να σοβαρευτεί πρώτα αυτός που τα γράφει; Και μόνο από τον τίτλο να καταλάβεις τι μ....κίες γράφει. "Ποιο πολλά" είναι το λάθος. "Πιο πολλά" ήθελε να γράψει. οπότε μετά από αυτό δεν υπάρχει λόγος να διαβάσεις παρακάτω.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΙΑΚΩΒΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 4ΕΤΟΥΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ
ΓΙΝΑΤΕ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!!!