slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Μιχελάκης για την εγκληματικότητα, την κατάσταση στην ΕΛΑΣ, τη βία στα γήπεδα και το μνημόνιο

http://www.athina984.gr/files/news-images/mixelakis_1.jpgΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα κρούσματα βίας, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η ΕΛΑΣ, εξαπέλυσε η ΝΔ.
Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα "κρούσματα βίας που αυξάνονται δραματικά" και στην "εγκληματικότητα" που, όπως τόνισε, "βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και περιφέρεια", χαρακτήρισε "διαλυμένο" το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας πως "δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες".

"Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός, έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας", τόνισε ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΕΛΑΣ, έκανε λόγο για "εικόνα διάλυσης", κατηγορώντας την κυβέρνηση: "Με αποκλειστική της ευθύνη οι αστυνομικοί καλούνται σήμερα να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο και απαιτητικό τους έργο μέσα σε αντίξοες συνθήκες, δίνοντας, κυριολεκτικά, το αίμα τους", είπε. Και ανέφερε το πρόσφατο παράδειγμα, με τους δύο "άτυχους αστυνομικούς" της ομάδας "Δίας", που, όπως είπε, δεν είχαν "την απαραίτητη αρωγή της Πολιτείας, η οποία φτάνει στο σημείο να δημιουργεί δυσκολίες και να θέτει εμπόδια, με αποτέλεσμα το λειτούργημα του αστυνομικού να απαξιώνεται και να αποτελεί αντικείμενο άδικης κριτικής".

Για τη βία στα γήπεδα

Στην καταδίκη της βίας "από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν εκδηλώνεται όποια αιτία και αν έχει, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται", προχώρησε η ΝΔ, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ιωαννίδης και αρμόδιος τομεάρχης Αθλητισμού συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο, προκειμένου να συζητήσουν για το γενικότερο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.

Για το Μνημόνιο

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή του Μνημονίου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως συνεχίζει να επιλέγει "αδιέξοδες πολιτικές".

Ο κ. Μιχελάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως "οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδεικνύονται αδιέξοδες και τα στελέχη της προσπαθούν να διαφοροποιηθούν αναδεικνύοντας την εικόνα της διάλυσης που τη χαρακτηρίζει", επισημαίνοντας πως "ένα χρόνο μετά οι θέσεις που ανέπτυσσε από την πρώτη στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ δικαιώνονται στο ακέραιο".

Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε τόσο τη συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου, στην οποία έκανε λόγο για ασυνεννοησίες, καθυστερήσεις και απώλεια πολύτιμου χρόνου, όσο και στη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου που, όπως είπε, διαφοροποιείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Σύσκεψη Γραμματειών

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ σύσκεψη των επικεφαλής των Γραμματέων της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου. Σκοπός της σύσκεψης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μιχελάκης, είναι ο συντονισμός των δράσεων των Γραμματειών και η προετοιμασία τους για την προβολή της επικαιροποιημένης πρότασης του κόμματος στο Ζάππειο τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: