slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Οι πληροφορίες για διαπραγματεύσεις που αφορούν τη διαδικασία επιμήκυνσης του συνολικού χρέους της χώρας, οι διαψεύσεις, αλλά και τα σενάρια για αναδιάρθρωση, οι περικοπές για τους δημοσίους υπαλλήλους με το ενιαίο μισθολόγιο, η παρέμβαση του Κώστα Σημίτη, η ρύθμιση για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και η περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά στη Θράκη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.
"Ε": "Εγινε αίτηση για όλο το χρέος. Η κυβέρνηση ζήτησε από ΔΝΤ και ΕΕ επιμήκυνση και για τα εκτός Μνημονίου οφειλόμενα"

"Τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσει να συζητείται η διαδικασία για επιμήκυνση του συνολικού χρέους της Ελλάδας. Το αίτημα της κυβέρνησης διαβίβασε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου τόσο στην άτυπη σύνοδο του ΕCOFIN στην Ουγγαρία όσο και κατά την επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, στις αρχές Απριλίου".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: " "Συνένοχοι στην καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνουμε"!... Ένα προς ένα ο Αντώνης Σαμαράς καταρρίπτει όλα τα έωλα επιχειρήματα του Γ. Παπανδρέου!..."
"Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε και κατά την περιοδεία του στη Θράκη ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη και για εκλογές".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κινδυνεύουν να βρεθούν στο... Γουδί! αν δεν σηκωθούν να φύγουν τώρα"
"Οι προοδευτικές πολιτικές των ξενόδουλων πολιτικών κατεστημένων της χώρας, που από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως σήμερα εναλλάσσονταν στην εξουσία με διαφορετικό κομματικό μανδύα, αλλά είχαν πάντα κοινό το τραπέζι για τη μάσα του δημοσίου χρήματος και τις μίζες από τα οργανωμένα συμφέροντα των "προστατών"...".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τι θα χάσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι"
"Τελειωμό δεν έχουν για τους δημοσίους υπαλλήλους οι εκπλήξεις που τους επιφυλάσσει σε τακτά χρονικά διαστήματα η κυβέρνηση, καλώντας τους να πληρώσουν ένα σημαντικό κομμάτια των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα".

ΕΘΝΟΣ: "Αυξήσεις μόνο μετά από αξιολόγηση"
"Νέο σύστημα για η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων εισάγει η κυβέρνηση. Οι αυξήσεις αποδοχών θα δίνονται μόνο από αξιολόγηση".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μητροπολίτης Πειραιώς: Τα μικροτσίπ ήρθαν και "μας" τα φυλάνε τα... Μ.Α.Τ."
"Ψιλό γαζί" μας δουλεύει ο Γιώργος Π. και ο... έτερος Καπαδόκης ονόματι Γ. Ραγκούσης σχετικά με την κάρτα του πολίτη. Μας είπαν για "Δημόσια Διαβούλευση" ενώ ήδη όχι μόνο είχαν παραγγείλει στους Ιάπωνες τα διαβολικά "μικροτσίπ" Και όχι μόνο τα είχαν παραγγείλει, αλλά έχουν εξοφλήσει και τον αντίστοιχο λογαριασμό στην Ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρία "ΤΟΡ-ΡΑΝ" ".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τραβάει τα μαλλιά του ο Γιώργος από την πρόταση Σημίτη για αναδιάρθρωση"

"Φωτογράφισε ως αδιέξοδη την οικονομική πολιτική του Παπανδρέου και της κυβέρνησης του και κατέθεσε τη δική του πρόταση για αναδιάρθρωση το ταχύτερο δυνατόν. Ο κ. Σημίτης πιστεύει ότι μια αναδιάρθρωση, εάν προετοιμασθεί καλά, θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση της Ελλάδας".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε θηλιά μνημονίου όλοι οι χρεωμένοι δήμοι"

"Η κυβέρνηση μειώνει τις επιχορηγήσεις και δημιουργεί "Ταμείο Εξυγίανσης" επιβάλλοντας όρους Τρόικας σε όσους προστρέξουν στο μηχανισμό. Στο "κόκκινο" Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, ακολουθούν δεκάδες δήμοι σε όλη την Ελλάδα, μονόδρομος η αύξηση των τελών για να περιορισθούν οι μαύρες τρύπες".
ΕΣΤΙΑ: "Απαιτείται τώρα αλλαγή προσώπων"
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας που χρήζει αμέσου αντιμετωπίσεως είναι το δημοσιονομικό. Από αυτό θα κριθούν τα πάντα. Το αν θα αναγκασθούμε να πάμε σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους ή όχι, θα εξαρτηθή από την δυνατότητα του οικονομικού επιτελείου της Κυβερνήσεως".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Νομιμοποιούν τα αυθαίρετα"
"Τα ελλείμματα και η υστέρηση των εσόδων οδηγούν το υπουργείο Οικονομικών στην "τακτοποίηση" των αυθαιρέτων κτισμάτων κατά το ανάλογο των ημιυπαίθριων. Οσα κτίρια δεν δηλωθούν, θα κατεδαφισθούν".
ΤΑ ΝΕΑ: "Αναδιάρθρωση - Σενάρια, παιχνίδια και διαψεύσεις"

"Φούντωσαν πάλι τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης, με "κούρεμα" των ομολόγων ή επιμήκυνση. Η κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της τρόικας τα διέψευσαν σαν κατηγορηματικά. Ορισμένα από τα σενάρια εξυπηρετούν τα συμφέροντα όσων έχουν στοιχηματίσει εις βάρος της ελληνικής οικονομίας".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Τι αποκρύπτει ο Π. Ψωμιάδης- Τα επιχειρήματά του, η αλήθεια και τα σχέδιά του"
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Με τρεις ταχύτητες οι ιδιωτικοποιήσεις"
"Σε τρία "ταμπλό" θα κινηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των εισηγμένων επιχειρήσεων του Δημοσίου, όπως προβλέπεται από το σχετικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση: Πώληση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου με βιβλίο προσφορών, διεθνής διαγωνισμός για είσοδο στρατηγικού επενδυτή και πώληση πακέτων μέσω του χρηματιστηριακού ταμπλό".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τι περιλαμβάνει το σχέδιο τακτοποίησης αυθαιρέτων"
"Ειδική ρύθμιση για την "τακτοποίηση" των αυθαιρέτων κτισμάτων, η οποία θα λειτουργήσει στα πρότυπα των ημιυπαίθριων, ετοιμάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομικών,κ στο πλαίσιο του αγώνα δρόμου που κάνει η κυβέρνηση για να γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: