slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καρασμάνης για τα "θα" Σκανδαλίδη στο Κιλέλερ

«Είναι πραγματικά τραγικό, μετά από δεκαοκτώ μήνες διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητά, για πολλοστή φορά, πίστωση χρόνου από τους αγρότες, προκειμένου η κυβέρνηση να «ενεργοποιήσει την πολιτική της».

Πρέπει, επιτέλους, να καταλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Σκανδαλίδης πως με εξαγγελίες, αόριστες υποσχέσεις και «θα», δεν ασκείται αγροτική πολιτική, αλλά υπεκφυγή από την πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα, ιδιαίτερα οδυνηρή για τους Έλληνες αγρότες, το εισόδημα των οποίων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκε πέρσι κατά 4,3% κατά μέσο όρο, τη στιγμή που για όλους τους άλλους ευρωπαίους αγρότες αυξήθηκε κατά 9,9%.

Όσον αφορά στο «δίκαιο πακέτο αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς», που επί μήνες καθυστερούν να καταβληθούν, αναμένουμε τις αυριανές αναλυτικές ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, γιατί η «πρόγευση» που πήραμε από το Κιλελέρ οδηγεί εκτός αποζημιώσεων πάνω από 20.000 παραγωγούς, ενώ το μέσο ποσό της αποζημίωσης δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 800 ευρώ και μάλιστα για αγρότες που καταστράφηκε το σύνολο της σοδειάς τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια: