slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευρ. Στυλιανίδης για τα περί αναδιαρθρώσεως και τις κυβερνήσεις συνεργασίας

«Η αναδιάρθρωση, όπως και ο ανασχηματισμός, δεν προαναγγέλλονται», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευρ. Στυλιανίδης.  Και πρόσθεσε: «Η δημοσιοποίηση τέτοιων σκέψεων, αυτή τη στιγμή, δεν βοηθά την οικονομία,η οποία βρίσκεται σε μία φάση αναδιοργάνωσης.

 Η αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης από την κυβέρνηση έχει κάποιες βασικές θεμελιώδεις αδυναμίες. Θα σας πω μία εξ αυτών: Είναι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων».


Ο κ. Στυλιανίδης απέρριψε την πρόταση για κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που προτείνει και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ:

«Καλή λύση είναι, δεν είναι η λύση που βολεύει κάποιους, αλλά η λύση που συμφέρει τον τόπο. Κι αυτή τη στιγμή τον τόπο τον συμφέρει μία κυβέρνηση στιβαρή, η οποία θα γνωρίζει πού θα πάει και θα τολμάει να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα, χωρίς να κρύβεται πίσω από το φόβο του πολιτικού κόστους. Η σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας αποδεικνύει ότι κάθε φορά όταν έγιναν κομματικές συμπράξεις χωρίς στόχευση προγραμματική, δεν πέρασε καλά η Ελλάδα».

Ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε:

«Εμείς ζητούμε καθαρή εντολή από τους Έλληνες για να μπορέσουμε να επαναδιαπραγματευτούμε, έστω και εκ των υστέρων, μερικούς εκ των όρων του Μνημονίου. Αν υπάρχουν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να δεχθούν αυτή τη φιλοσοφία κι αυτή την ιεράρχηση στόχων, ας έρθουν να στηρίξουν τη δική μας πολιτική. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις σε πολιτικές, σε θέματα αρχής και σε θέματα που πιστεύουμε ότι ταυτίζονται με το εθνικό και το λαϊκό συμφέρον. Κι ας μείνουμε έξω από τον οποιοδήποτε κυβερνητικό σχηματισμό, αν χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: