slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μίκης Θεοδωράκης: "Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά"

Σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών "Σπίθα" υποστήριξε ότι η τρόικα βρίσκεται παράνομα στην Ελλάδα.

"Η τρόικα μας κυβερνά πραξικοπηματικά. Απορώ πως δεν έχει παρέμβει ακόμη η Ελληνική Δικαιοσύνη. Πώς μας δεσμεύουν για τα επόμενα 20 χρόνια; Πώς το κάνουν αυτό;" αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης και υποστήριξε ότι η δανειακή σύμβαση δεν έχει εγκριθεί από τα 2/3 της Βουλής, όπως και έπρεπε για να είναι νόμιμη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης συνέχισε λέγοντας ότι χρειάζεται μια "επαναστατική κυβέρνηση" και ότι "πρέπει να γίνει μια ειρηνική επανάσταση, ένα παλλαϊκό εθνικό μέτωπο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε τον τόπο από τη κόπρο του Αυγείου που μας κυβερνάει αυτή τη στιγμή".

Επίσης, είπε ότι δεν τον καλούν στα κανάλια εξαιτίας των απόψεών του, κάλεσε την Αριστερά να εγκαταλείψει τη Βουλή και είπε ότι αν έκανε αυτή τη στιγμή κόμμα θα το ονόμαζε "Πατρίδα".

Ο Γιώργος Παπαδάκης δήλωσε πως ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να δεχτεί την πρόσκλησή του ο Μίκης Θεοδωράκης και δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον ΑΝΤ1 να αφαιρέσει από τον μισθό του τη σημερινή μέρα.

Συγκεκριμένα είπε:

"Δε μιλάω τόση ώρα, δε νιώθω την ανάγκη να ρωτήσω. Θέλω μόνο να σας ακούσω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου δίνετε αυτή την ευκαιρία. Και θέλω να πω κάτι: Σήμερα θα πω στον ΑΝΤ1 να αφαιρέσει από το μισθό μου τη σημερινή ημέρα, γιατί εσείς μου κάνετε ένα μεγάλο δώρο. Σήμερα δεν δουλεύω. Σήμερα απεργώ και σας ακούω".

Δεν υπάρχουν σχόλια: