slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αποχή: Μια μεγάλη απάτη (ίσως η μεγαλύτερη)

Του εκπαιδευτικού Μανώλη Αυγερινού στην (www.elzoni.gr)
Οι σειρές αυτές έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να πείσουν τους Έλληνες πολίτες, όταν και όποτε διεξαχθούν εκλογές, να πάνε στην κάλπη.

Να μην πέσουν και πάλι θύματα αυτής της άθλιας προπαγάνδας περί αποχής και δήθεν ότι ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στα κόμματα.

Ας πάρουμε ως βάση την τελευταία δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας. Δημοσκόπηση της ALCO, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ το
Μ. Σάββατο 23 Απριλίου.

Οι τίτλοι παντού για τη δημοσκόπηση αυτή, όπως και σε όλες μα όλες τις άλλες, ήταν «…καταρρέουν τα κόμματα…οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη…» κ.λπ.

Και πού το στηρίζουν; Μα στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. 21,5% για το ΠΑΣΟΚ και 19,4% για τη ΝΔ. Δεν υπάρχει αυτοδυναμία, είναι το αβίαστο συμπέρασμα.

Δείτε τώρα την ΑΠΑΤΗ.

Φυσικά δεν υπάρχει αυτοδυναμία, υπό την ΑΝΑΓΚΑΙΑ προϋπόθεση ότι οι δημοσκοπικές απαντήσεις θα αποτυπωθούν στην κάλπη. 

Το 32% της συγκεκριμένης δημοσκόπησης απάντησε, δεν ξέρω δεν απαντώ ή αποχή ή λευκό. Ποσοστό που δεν αποτυπώνεται ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ εκλογικά.

Το 21,5% του ΠΑΣΟΚ  και όχι μόνο, θα πάνε στην κάλπη κολυμπώντας, περπατώντας και με όποιο πρόσφορο μέσον υπάρχει προκειμένου να μη έρθει η επάρατος δεξιά. Αυτό το ίδιο 21,5%, εάν επαληθευτεί εκλογικά η αποχή ( 50% και πλέον ήταν στις δημοτικές), το άκυρο και το λευκό, αυτόματα θα μετατραπεί σε 43% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, ποσοστό που δίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση και μάλιστα ισχυρή.

Αυτό είναι που επιμελώς αποκρύπτουν οι δημοσκοπικές εταιρείες. Δήθεν ότι δε θα έχουμε αυτοδυναμίες και τα τοιαύτα. Είπαμε όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαληθευτούν  τα νούμερα των δημοσκοπήσεων. Και τα νούμερα αυτά επαληθεύονται μόνο με έναν τρόπο.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ανεξάρτητα τι ψηφίζουμε.

Να χρησιμοποιήσω εδώ ένα πραγματικό γεγονός για να το καταλάβουν και οι πιο αδαείς καλύτερα.

Στις εκλογές του 2004 το ΠΑΣΟΚ πήρε 3.003.275 ψήφους με ποσοστό 40,5%. Το ίδιο κόμμα στις εκλογές του 2009 πήρε 3.012.373 ψήφους με ποσοστό 43,9%. Το 2004 όλοι μίλησαν για πανωλεθρία και το 2009 για θρίαμβο. Κι όμως μιλάμε για τους ίδιους σχεδόν ψήφους. Τι άλλαξε και ανέβηκε το ποσοστό; Μα τα έγκυρα ψηφοδέλτια. Αυτά βγάζουν κυβερνήσεις και όχι η αποχή, τα άκυρα, τα λευκά.

Η τεράστια αποχή των δημοτικών εκλογών, διόλου δεν εμπόδισε στο να εκλεγούν, ο Σγουρός, ο Καμίνης, ο Μπουτάρης και ένα σωρό άλλοι και να διοικούν για 4 χρόνια.

Η αποχή δεν εμπόδισε διόλου τον Παπανδρέου να μιλάει για νίκη 8 εκλογικών περιφερειών.

Η αποχή διόλου δεν εμπόδισε τον Παπανδρέου και τον Στρος Καν να μιλάνε για την έγκριση της κυβέρνησης από το λαό.

Φαντάζεται κανείς ότι θα έλεγαν τα ίδια, αν υπήρχε συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές;

Φαντάζεται κανείς ότι το ΠΑΣΟΚ θα κέρδιζε 8 περιφέρειες με μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές;

Παραμονές δημοτικών εκλογών ήταν που τα φερέφωνα στα διάφορα κανάλια προέτρεπαν τον κόσμο στην αποχή και στη δήθεν απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Ότι δήθεν με την αποχή γυρίζουμε την πλάτη στο σαθρό πολιτικό σύστημα.

Ότι δήθεν η αποχή είναι πολιτική θέση.

Μια πολιτική θέση  που όμως εξυπηρετεί αφάνταστα τα συμφέροντα των ΔΝΤ-ΠΑΣΟΚ.

Μια πολιτική θέση που δεν αποτυπώνεται εκλογικά.

Ελπίζω με αυτές τις λίγες σειρές να συνέβαλα κι εγώ λίγο στο να βγάλουμε όλοι από το μυαλό μας την ΑΠΑΤΗ της αποχής. ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ.

Αν θέλουμε να πάμε κόντρα στην κυβέρνηση, κόντρα στο πολιτικό σύστημα, θα το κάνουμε μόνο με την ψήφο μας. Ας ψηφίσουμε όποιον ή όποιαν θέλουμε. Αλλά να ψηφίσουμε.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ.


--Ο κ. Μανώλης Αυγερινός είναι εκπαιδευτικός
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ΟΧΙ στην αποχή το προωθεί και ο Πάγκαλος (και οι λοιπές ΝΔ/ΠΑΣΟΚ δυνάμεις). Και αφού αυτό συμφέρει τον Πάγκαλο δεν μπορεί να συμφέρει εμένα. Προσέξτε κύριε μου. Οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Όπου υπάρχει Δημοκρατία οι εκλογές με μεγάλη συμμετοχή αποτελούν τη επιβεβαίωση της καλής λειτουργίας της. Συμμετέχοντας λοιπόν σε αυτή τη θλιβερή για τα δικά μας δεδομένα διαδικασία(μιάς και εδώ ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία) επιβεβαιώνουμε και επιβραβεύουμε αυτού του είδους το πολίτευμα* που γευόμαστε. Δεν είναι τυχαίο που τα κόμματα κάνουν αγώνα τις παραμονές των εκλογών για τον περιορισμό της αποχής. Και τον ίδιο αγώνα κάνουν και κάθε λογής κομματάρχες και παραγοντίσκοι που περιμένουν τη σαπίλα που υποστηρίζουν να επιπλεύσει ώστε να επωφεληθούν κατά τα γνωστά. Με την αποχή λοιπόν κύριε μου ΔΕΝ συμμετέχω στο καραγκιοζιλίκι των εκλογών τους και δεν νομιμοποιώ με αυτό τον τρόπο το είδος του πολιτεύματος που μου έχουν κάτσει στο σβέρκο. Και δεν καταλαβαίνω καθόλου τη λογική των αριθμών σας. Να σας παραθέσω τη δική μου; Αν κανένας δεν παρουσιαστεί στις κάλπες ποιος θα εκλεγεί; Κανένας, και θα πέσει το σύστημα τους.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ λοιπόν.
* Το ότι δεν έχουμε Δημοκρατία νομίζω ότι σας βρίσκει σύμφωνο. Νομίζω καθημερινά θα παρακολουθείτε ειδικούς (Συνταγματολόγους) που τεκμηριώνουν δυστυχώς αυτή τη θέση.