slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τις προτάσεις για τα οικονομικά του Δήμου, κατέθεσε στον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, ο δήμαρχος του Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος

Τις προτάσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του Δήμου Πειραιά, κατέθεσε σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Ο Δήμαρχος ζήτησε τη διαγραφή των τοκογλυφικών τόκων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε το χρέος του δήμου να πέσει από τα 140 εκατομ. ευρώ στα 80-100 εκατ. ευρώ, πενταετή περίοδο χάριτος και επιμήκυνση της αποπληρωμής στα 25 χρόνια από τα 15 που είναι σήμερα.

Εάν γίνουν όλα αυτά, τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος τότε μπορεί να γίνει βιώσιμη η διαχείριση του δήμου με βάση της οικονομικές του δυνατότητες. Ο υπουργός Οικονομικών από την πλευρά δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις του δημάρχου και να του απαντήσει.

Το συνολικό χρέος του Δήμου στο Ταμείο Παρατακαθηκών και Δανείων ανέρχεται στα 139.931.471 ευρώ ενώ το ετήσιο τοκοχρεολύσιο ξεπερνά τα 17 εκατ. Από το 2004 μέχρι τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές συνήφθησαν 13 μεγάλα δάνεια, όλα με κυμαινόμενο επιτόκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: