slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό στη Σύρο…

…θα επιδιώξουν ο Δήμαρχος και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων
  Για τη Σύρο αναχώρησε σήμερα Κυριακή ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης συνοδευόμενος από τους πέντε προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων που το Υπουργείο Παιδείας αυθαίρετα αποφάσισε να κλείσει - συγχωνεύσει σχολικές μονάδες χωρίς να λάβει υπόψη του ούτε την αρχή της νησιωτικότητας, ούτε την ορεινότητα, ούτε η ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού.
 
Τον κ. Μαργαρίτη συνοδεύουν οι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων Γαλήνης Γιάννης Γεωργιλάκης, Γλυνάδου Γιάννης Σέργης, Σαγγρίου Στέλιος Σκορδιαλός, Μονής Μιχάλης Χερουβείμ και Χαλκείου Γιάννης Ανδριέλος.
 
Ο Δήμαρχος και οι πέντε πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων.... θα επιδιώξουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που αναμένεται να φτάσει αύριο Δευτέρα στην Ερμούπολη και την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου (που θα συνοδεύει τον Πρωθυπουργό) ώστε να επιδοθεί εκ νέου το ομόφωνο ψήφισμα όπως διαμορφώθηκε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Φώτη Μαυρομμάτη.



Ένα ψήφισμα που είχε εκδώσει για το ζήτημα των συνενώσεων - συγχωνεύσεων το δημοτικό συμβούλιο και στο οποίο αναφέρονταν και η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη, 16 Μαρτίου να μην κλείσουν οι σχολικές μονάδες, να παραμείνουν τα Γραφεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Νάξου και σε περίπτωση που δημιουργηθεί Διεύθυνση Εκπαίδευσης, αυτή να έχει έδρα τη Νάξο. Τέλος στο ψήφισμα συμπεριλαμβάνονται και οι γραπτές διαμαρτυρίες των Τοπικών Κοινοτήτων και των φορέων της Νάξου αι των Μικρών Κυκλάδων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μη τον δειρης μανωλακη