slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αισιόδοξα τα πρώτα μηνύματα, από το Βερολίνο

Φωτογραφίες από την έναρξη της 45η Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

 Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα, που αποκομίζουν    εκπρόσωποι του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων  και της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κατά την πρώτη  ημέρα  της Τουριστικής Έκθεσης. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον  δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο  της Τουριστικής Επιτροπής του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη  Μαργαρίτη  όσο και με τον   Βαγγέλη  Κατσαρά  από την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου μας μετέφεραν την αισιοδοξία τους και μας είπαν ότι η αύξηση του τουρισμού από τη γερμανική αγορά, υπολογίζεται στο 25% περίπου.   
Οι  Ναξιώτικη αντιπροσωπία  κατά την πρώτη  ημέρα  της Τουριστικής Έκθεσης είχε σημαντικές συναντήσεις. Μια εξ αυτόν ήταν  με τον πρόεδρο του ΕΟΤ, Νικόλα Κανελλόπουλο, όποιος  τους εξέφρασε την πρόθεσή του να   να  συζητήσει  με τον  Βραζιλιάνο πρέσβη   τη διεξαγωγή ενός διεθνούς φεστιβάλ τζαζ στην Ελλάδα και όπως είπε   σκέφτεται να προτείνει να διεξάγεται στη Νάξο.
 Οι  Ναξιώτικη αντιπροσωπία  είχε μια ακόμη συνάντηση και μάλιστα  σημαντική  όπως αυτή  με τον αρχισυντάκτη του ταξιδιωτικού περιοδικού
Conde Nast Traveler, που είχε εκτενές αφιέρωμα στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2011 στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες. Ο αρθρογράφος μετέφερε το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και προσκάλεσε τους εκπροσώπους του δήμου στη δεξίωση που παραθέτει το περιοδικό την Πέμπτη στο Ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου.
Οι εκπρόσωποι, του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Ένωσης Ξενοδόχων, είχαν επαφές και με εκπροσώπους της Air Berlin με τους οποίους συζήτησαν την εξέταση της δυνατότητας πτήσης τσάρτερς από το Βερολίνο στο αεροδρόμιο της Νάξου.
Στο Βερολίνο, είναι ακόμη ο   Βαγγέλης Κάβουρας,  και ο κ. Ντ. Κοντόπουλος.  
Και  αναμένεται να μεταβεί   και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης.
Την  Τετάρτη έκθεση επισπεύτηκαν  ο υπουργός Τουρισμού, κ. Γερουλάνος και ο υφυπουργός, κ. Νικητιάδης. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΤΕ ,ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανώνυμος είπε...

meno stin germania. gia rotiste toys kirious pws itan ta periptera tis tourkias? ti dwra edinan? emeis imaste san ..neaterdal.