slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«ΟΧΙ» Γιάννη Βρούτση και Γιώργου Παπαμανώλη στη ρύθμιση - καταστροφή για τις Κυκλάδες


Μπράβο στους  βουλευτές  Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη  Βρούτση   και του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπαμανώλη που καταψήφισαν  σήμερα το πρωί στη Βουλή τη ρύθμιση που αφορά τη δόμηση σε νησιωτικές περιοχές. Μια ρύθμιση - καταστροφή για τις Κυκλάδες και τα άλλα νησιά με την οποία απαγορεύεται η δόμηση σε οικόπεδα νησιωτικών περιοχών με κλίση πάνω από 40%. .
Αν και κατανοούμε τους λόγους δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον υφυπουργό Ανάπτυξης  και  βουλευτή  Κυκλάδων  Παναγιώτη  Ρήγα που  ψήφισε «ναι» στη ρύθμιση.
Αρνητική ψήφο στην  τροπολογία ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του υπουργείου Περιβάλλοντος έδωσε  και η Βάσω Παπανδρέου. Κοινοβουλευτικοί κύκλοι απέδιδαν τη στάση της Βάσως Παπανδρέου σε κόντρα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη που μετρά πολλά χρόνια ιστορίας.
Ειδικότερα, υπενθύμιζαν ότι το 2002 με σχετικό προεδρικό διάταγμα ο Νίκος Σηφουνάκης απαγόρευε τη δόμηση σε οικόπεδα με κλίση άνω του 35% (τότε).
Η κ. Παπανδρέου επί υπουργίας της κατήργησε αυτό το Προεδρικό Διάταγμα και σήμερα εκ νέου ο Νίκος Σηφουνάκης επαναφέρει τη ρύθμιση αυξάνοντας μάλιστα την κλίση κατά 5%, καθώς ενώ η τροπολογία αρχικά προέβλεπε απαγόρευση δόμησης σε οικόπεδα με κλίση άνω του 35% μετά από πιέσεις βουλευτών, χθες το βράδυ ο υφυπουργός αύξησε το ποσοστό κάνοντάς το 40%. Την τροπολογία καταψήφισαν Ν.Δ., ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».
Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επίσης Ν.Δ. και ΛΑΟΣ για το επίμαχο άρθρο 9 που αφορά τη δόμηση σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ αλλά και στο άρθρο 29 που αφορά στην αλλαγή του τρόπου εκδίκασης των ενστάσεων για δασικές εκτάσεις, τα οποία τελικά συγκέντρωσαν τις θετικές ψήφους μόνο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

7 σχόλια:

Πανοχωρίτης είπε...

Ανήκα σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ που ήταν κατά του Ρήγα. Τώρα με τη στάση του αυτή θα είμαι όχι μόνο ψηφοφόρος του αλλά και φανατικός υποστηρικτής του. Τέρμα οι λαϊκισμοί και η καταστροφή των νησιών μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΕΣ ΘΑ ΧΕΙΣ ΑΑΞΕΙΣ ΑΠΟΨΗ

Ο ΔΕΞΙΟΣ είπε...

ανθρωπε με τα πολλα ονοματα δεν εχεις πια προβλημα εσυ ετσι και αλιως τελειωμενος εισαι,μπορεις ξαφνικα να το παιζεις και οικολογος

Ανώνυμος είπε...

Βρε Φιλοτίτικο φασιστοϊδές που υπογράφεις Δεξιός, βούλωσε το και μην ασχολείσαι με τους ορεινούς. Είστε της πλάκας και αυτό φάνηκε και την περίοδο Μπαρδάνη. Πες μας τι καλό κάνατε τότε για να κάνετε και τώρα. Είστε ξωφλισμένοι και όπου να είναι θα σας παίρνουν με τις πέτρες από εδώ επάνω. Άλλο Ρήγας και άλλο Βούρτσα.

ο δεξιος είπε...

σιγα σιγα ηρεμησε μην παθεις κανενα καρδιακο επισοδειο,οταν σου γραφω την αληθεια τσαντιζεσαι .λοιπον εγω που υπογραφω δεξιος δεν ειμαι φιλωτιτης και δεν ειμαι ορεινος που βεβαια τους σεβομαι ολους εκτος απο εσενα τελειωμενε

Πανοχωρίτης είπε...

Τι δύναμη μας τη δείξαμε στον πρώτο γύρω φασιστοδεξιέ. Και σε επόμενες εκλογές που θα έχουν δει οι ορεινοί τα χάλια των άχριστων ΧωραϊτοΦιλοτίτοΑπεραθητών θα σαρώσουμε. Βγάλε τη μουγκαμάρα άσχετε για τους δικούς μας. Τι είδαμε τώσα χρόνια από εσάς και τους Απεραθήτες.

ο δεξιος είπε...

ΕΠΙΜΕΝΕΙς ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ,ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΑ ΞΑΝΑΗΣΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟς ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΜΠΟΥΛΗ