slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συμμετοχή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στη διεθνή έκθεση Παρισιού



Τελευταία μέρα χτες Κυριακή 20 Μαρτίου της διεθνούς τουριστικής εκθεσης του Παρισιού, και η Ναξος και οι Μικρες Κυκλαδες ήταν μεταξύ των εκθετών στο περιπτερο της Ελλάδας οπου είχαν χώρο μόνο η Νάξος, η Ρόδος και η Κρήτη. Η στοχευση της συγκεκριμενης έκθεσης, σε αντιθεση με αυτες της Νεας Υορκης και του Βερολινου, ήταν κυρίως στο κοινο και λιγότερο στα ταξιδιωτικα γραφεια - tour operators.








Η επισκεψιμοτητα των Γάλλων ήταν αρκετα μεγαλη και υπηρξε εντονο ενδιαφερον για τα νησιά μας, ιδιαίτερα δε μετα τη συγκυρια της μειωσης του τουρισμου προς τη Τυνησία και τη στροφή πολλών Γάλλων προς την Ελλαδα, όπως αναφερουν η εφημεριδα Le Monde και το εβδομαδιαίας κυκλοφορίας περιοδικό L’ express.



To ενδιαφέρον του για τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες έδειξε και ο υπουργός τουρισμου της Γαλλίας κος Frederic Lefebvre, ο οποιος, συνοδευόμενος απο τον πρόεδρο του συνδέσμου τουριστικών επιχειρήσεων στη Γαλλία κο George Colson, ειχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον προεδρο της Τουριστικης Επιτροπης κο Μαργαριτη Ιωαννη.
Επίσης, το περιπτερο της Ναξου επισκέφθηκαν ο Έλληνας πρέσβης στη Γαλλία κος Κωνσταντίνος Χαλαστάνης και ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας κος Κορνίλιος Κορνιλίου.



Πολύ σημαντικό γεγονός της παρουσίας των νησιών μας στο Παρίσι ήταν η στιγμή της παρουσίασης της Ναξου και των Μικρων Κυκλαδων σε 150 δημοσιογράφους τουριστικού ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια του meeting που διοργανωσε η Ενωση Συντακτων Δημοσιογραφων Γαλλίας. Στη διαρκεια της συνάντησης αυτης, τη Ναξο και τις Μικρες Κυκλαδες τις προλόγισε η αντιπρόεδρος της Ενωσης Δημοσιογραφων Γαλλίας κα Dominique Hobs, και στη συνεχεια πήρε το λογο ο κος Μαργαριτης Ιωαννης παρουσιάζοντας τα πλεονεκτηματα των νησιών μας στους δημοσιογραφους, δίνοντας σε όλους ενα fact-sheet του προορισμου μας και κληρώνοντας και ενα 5θημερο διακοπων στη Ναξο.
Έπειτα το λόγο πήρε ο Προιστάμενος του ΕΟΤ Γαλλίας κ. Χαρτοματζίδης Θεόδωρος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις σπάνιες ομορφίες του τόπου μας και ο οποίος ανέλαβε να συνοδεύσει μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή από Γάλλους δημοσιογράφους στα νησια μας από 8 έως 12 Μαίου.
Παραλληλα με τη Γαλλική δημοσιογραφικη αποστολή στη Ναξο, συζητήθηκε να πραγματοποιηθει κατι παρόμοιο και από την Προισταμένη ΕΟΤ Ισπανίας και Λατινικής Αμερικής κα Δώρα Μακρή.
Το αποτελεσμα της συναντησης αυτης είχε αρκετα θετικο αντίκτυπο στους Γάλλους δημοσιογραφους, κατι το οποιο συζητήθηκε αρκετα τις επόμενες μερες της έκθεσης.



Παράλληλα με τις επαφες με τους Γάλλους δημοσιογράφους, επαφές έγιναν και με αρκετούς Βέλγους δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων και η Patricia Minne απο το «Journal de L’Evasion» και η οποία υποσχέθηκε τη συγγραφή ενός άρθρου για τη Νάξο και τις Μικρες Κυκλαδες σε συνέχεια της επίσκεψής της στη Ναξο.



Αξιο αναφοράς είναι και το ότι σε συνέχεια του πολυ σημαντικού Ελληνικού φεστιβάλ γαστρονομίας που ξεκίνησε τη 1η Μαρτίου στο Παρίσι και θα συνεχιστεί την επόμενη βδομάδα μέσα σε τρένα για 4 ημέρες απο Παρίσι προς 4 μεγάλες πόλεις που θα έχουν απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα τους καλοκαιρινούς μήνες (Λιόν, Μασαλλία, Μπορντό και Μπρέστ), θα συμμετέχουν και τα νησιά μας με διάθεση προιόντων και έντυπου υλικού. Παράλληλα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη Νάξο το καλοκαίρι κάποιος μεγάλος Γάλλος σεφ βραβευμένος με αστεριά Μισελέν για την προετοιμασια πιάτων αποκλειστικά με προϊόντα Νάξου, με την άναλογη δημοσιογραφική κάλυψη που μπορει να εχει ένα τέτοιο γεγονός.



Τη Ναξο θα επισκεφθει φέτος και ο Pierre Yves Cousteau, γιός του μεγάλου Zak Cousteau, και πρόεδρος του ιδρύματος COUSTEAU DIVERS, στα πλαίσια της διοργάνωσης του Axia Festival απο τον general manager κο Alexander Reichardt από 11 μεχρι 18 Αυγούστου.
Ο Pierre Yves Cousteau θα οργανώσει εκείνες τις μέρες έκθεση στη Νάξο (COUSTEAU EVENT) και θα μιλήσει για το περιβαλλον και τη Μεσόγειο.
Επίσης θα μας κάνει την τιμή να έρθει στη Νάξο εκείνες τις μέρες του φεστιβάλ η Alessandra di Montezemolo και η οποία θα φέρει και πολλούς διασημους από Γαλλία και Ιταλία.



Συνάντηση εγινε και με τον διευθυντή του μεγάλου Γαλλικού τουριστικου πρακτορείου Vacances Heliades, κο Brajon Jean, το οποίο στέλνει το μεγαλύτερο ποσοστο Γάλλων στην Ελλάδα. O ko Brajon δήλωσε ότι η τουριστική κίνηση για Ελλάδα έχει 20% αύξηση και θα προσπαθήσει να μας ξαναεπισκεφθεί ο ίδιος το καλοκαίρι.



Τέλος, τα ευχαριστήρια μας θα πρεπει να δώσουμε στις Ναξιώτικες εταιρειες οι οποίες διέθεσαν δωρεάν τα προιόντα τους, τοσο για τις αναγκες της έκθεσης όσο και για το φεστιβαλ γαστρονομιας. Τα προιοντα που διανεμήθηκαν ειναι το κιτρο Βαλληνδρα, το κίτρο Προμπονα, γραβιερα απο την ΕΑΣ Νάξου, αμυγδαλωτά παξιμάδια απο το ζαχαροπλαστειο «Ραντεβου», ρακι απο το μεζεδοπωλειο «Μεζε Μεζε», και συκα αμύγδαλα απο τον «Τζιμπλακη».

 

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πω-πω μεζεδες θα στομαχιασαν οι γαλλοι .

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΚΑΜΠΑΝΑ?
ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΕΙ Η κ. ΜΠΡΑΟΥΝ?
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕ.
ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΙ ΜΙΛΑΝΕ ΑΔΕΛΦΕ ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΗΘΟΥΣ ΑΛ ΚΑΡΤ

Ανώνυμος είπε...

να τον στελνετε σε ολες τις εκθεσεις για να γεμιζει ολα τα ξενοδοχεια ακομα και των ξαδελφιων και των κουμπαρων,ηταν τοσα χρονια εξω αΠΟ ΤΟ παιχνιδι πρεπει το κοπελι να μπει και αυτο μεσα,βεβαια για να λεμε και την αληθεια ο τσαγκλης τοσα χρονια δεν εδωσε δικαιωμα σε κανεναν να πει κατι εναντιον του,αλλα οπως ειπε και καποιος παλιος ξενοδοχος δεν βγαλαμε τοΥς αλλους για να αλαξουμε τα προσωπα αλλα για να αλλαξουμε πρακτικες και νοοτροπιες.ετσι δεν ειναι κυριε αντιδημαρχε τουρισμου???επειδη μιλας για ηθος!!!!!!!!!!!!!!!!!!περιμενουμε αντιδραση

Ανώνυμος είπε...

Στέκεστε έξω από το χορό και τραγουδάτε.
Ανώνυμα βρίζετε, κακολογείτε, ρίχνετε λάσπη. Βρίσκετε μια χαρά την ευκαιρία να βγάλετε τα προσωπικά σας απωθημένα.
Να μειώσετε ανθρώπους και πράξεις.
Και θέλετε από μας να σας πιστεύουψε και να σας ακολουθήσουμε στο βρώμικο παιχνίδι σας.
Δε θα πάρουμε! Αποκαλύψτε πρώτα το όνομά σας και τις διαθέσεις σας και μετά εμφανιστείτε ξανά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΟΛΟΙ ΜΙΣΟΛΟΓΑ, ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΥΡΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 14.59 ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΠΩΝΥΜΑ!ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΠΡΑΟΥΝ .ΚΑΠΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΚΟΛΟΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

απαραδεκτες συμπεριφορες.οποσδηποτε η νεα δημοτικη αρχη πρεπει να παρει μετρα .οι νεοι ανθρωποι πρεπει να διαθετουν ηθος και ναφροντιζουν για το καλο του νησιου μας οχι την πρωσοπικη τους προβολη αλλα και των κολητων τους.

Ανώνυμος είπε...

και η κ.μπραουν αναφερθηκε αλλα και ο καμβυσης ...να δουμε αν ιδρωσει καποιο αυτι...

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ .ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΝΑΞΙΕ ΠΙΟΣ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΕ?ΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,Η ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΤΑ ΝΤΑ Ο ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

μπραβο μπραβο δημαρχε να τον στειλεις και του χρονου και η ναξος θα περιμενει τους πελατες ολα αυτα γινανε μπροστα σου φαντασου τι εγινε στην νεα υορκη που ηταν μονος με τον κολητο του

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ειδε κανεις τις φωτογραφίες?

Ανώνυμος είπε...

Εάν οι ξενοδόχοι γέμιζαν ετσι τα ξενοδοχεία-δωμάτια θα πηγαίναν όλοι στις εκθέσεις και δεν θα κάθονταν στο λιμανι σαν τους κασιδιδες.....

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις δηλαδή ο Κατσαρας, ο Καβουρας κ.α. πουλαγαν δωμάτια του Μπαρμπουνι.....? Γιατι δεν μιλάνε αυτοί που ήταν εκεί?

Ανώνυμος είπε...

Πολλά ακούγονται και πολλά γράφονται. Ποιο είναι το κόστος των τριών εκθέσεων (Ν. Υόρκη, Βερολίνο και Παρίσι) για τον Δήμο; Αληθεύει ότι στις εκθέσεις μοιράζονταν διαφημιστικό υλικό συγκεκριμένων ξενοδόχων και μάλιστα του προέδρου της τουριστικής επιτροπής;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδια, δεν ξερω πραγματι τι αποτελεσματα εφερε αυτη η εκθεση αλλα κατι δεν μου παει καλα σε αυτη την ιστορια. Δηλαδη ο Μπαρμπουνης ειχε βγαλει τα φυλλαδια του και αφησε τους αλλους να τα βγαζουν φωτο? Μα καλα, για τοσο λαλακα τον εχετε το Μπαρμπουνι? Η ειχε βγαλει τα φυλλαδια του και αυτος γύρναγε, δηλαδη αφήνοντας αλλους να προωθούν το ξενοδοχειο του !!!!!! Μηπως κάποιοι εχουν κινητρα απο αυτη την ιστορια? Για αφηστε το λιγο να δουλεψει...