slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών ΚυκλάδωνΣυνάντηση του Δ.Σ του Απεραθίτικου Συλλόγο με το Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μάνο Μαργαρίτη

Στις 19 του Φλεβάρη με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας στο Γαλάτσι, συνάντηση μεταξύ όλων των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου με τον συγχωριανό μας Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μάνο Μαργαρίτη.
Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δ.Σ για τις θέσεις της νέας δημοτικής αρχής σχετικά με προβλήματα του Δήμου μας και τις ιδιαιτερότητες του "Καλλικράτη", με ξεχωριστή αναφορά στα θέματα του χωριού μας και των παραλιακών οικισμών του.Μετά από διάλογο και ερωτήσεις προέκυψαν τα παρακάτω:


-Αποτελεί οριστική και αμετάκλητη δέσμευση του, να απομακρυνθεί οριστικά ο σκουπιδότοπος από την περιοχή μας.

-Ανακοίνωσε την απόφαση του να διαθέσει ένα διαμέρισμα 52 τ.μ.στη Μουτσούνα για χρήση Ιατρείου,τα προσεχή χρόνια, ώστε ο εκάστοτε γιατρός να μην αναζητεί σε ποιο σπίτι, η οικόπεδο θα "στρατοπεδεύσει" και με ακατάλληλες συνθήκες, να εξετάσει ασθενείς και επισκέπτες της περιοχής, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου ο πληθυσμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος.

Το Δ.Σ του συλλόγου μας, του ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του να υιοθετήσει την προσφορά αυτή και να αναλάβει εξ ολοκλήρου τον εξοπλισμό ώστε η λειτουργία του να είναι έτοιμη για το προσεχές καλοκαίρι.

-Επίσης δεσμεύτηκε ότι, το Λιμενικό ταμείο Νάξου, θα δημιουργήσει μικρό λιμενοβραχίονα στο Βόλακα, μήκους 10-15 μέτρων,μετά μικρού οικίσκου υποστήριξης και κατάλληλο ηλεκτροφωτισμό ώστε να μπορούν να δέσουν καΐκια από τα γύρω νησιά των μικρών Κυκλάδων και άλλα μικρά σκάφη για την εξυπηρέτηση τόσο των κατοίκων, όσο και την τόνωση της οικονομίας της Νάξου και των υπολοίπων νησιών του Δήμου μας.

-Υποσχέθηκε επίσης ότι πολύ σύντομα με ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής, θα γίνει προσπάθεια, ο χώρος στο προαύλιο της Μουτσούνας να αδειάσει από τους στοιβαγμένους τόνους με το αναξιοποίητο σμυρίγλι, με όραμα του, ο χώρος να μετατραπεί σε προβιομηχανικό πάρκο και χώρο αναψυχής για το κοινό και ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Μάλιστα μας ανέφερε ότι με προσωπικές του ενέργειες, εντόπισε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες αγοραστές,οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να προμηθεύονται κάποιες ποσότητες σμύριδας.

-Επίσης μας υπενθύμισε την προτεραιότητα του, για βελτίωση του δρόμου Απεράθου-Μουτσούνας με συντομεύσεις, διανοίξεις, διαπλατύνσεις, τοποθετώντας επιπλέον προστατευτικά κιγκλιδώματα και πινακίδες οδικής σήμανσης..

-Μας ενημέρωσε επίσης για την σκέψη του-όχι απόφαση-να μεταφερθεί από τη Χώρα στο παλαιό ιατρείο του χωριού η Εθνοφυλακή, η οποία αποτελείται από τον Διοικητή και 3-4 άνδρες,των οποίων η μόνιμη παραμονή στο χωριό, θα προσφέρει οικονομική ανάσα. Η θέση του συλλόγου μας ήταν να εξετασθεί η δυνατότητα για χρήση του κτίσματος σε Δημοτικό ξενώνα, με φιλοξενία καλεσμένων και διακεκριμένων επισκεπτών, ερευνητών και ομιλητών, προσφέροντας και κάποιες θέσεις εργασίας.

-Για τα μουσεία του χωριού, μας ενημέρωσε ότι έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει για μόνιμη λύση στην υπόσταση τους και την συνεχή και αδιάκοπη λειτουργία τους, μέσα από αρμόδιο φορέα του Δήμου (Ν.Π.Δ.Δ) που θα συσταθεί. Μας αποκάλυψε επίσης ότι πρόσφατα συναντήθηκε και με το Μανώλη Γλέζο για ανταλλαγή απόψεων σε θετικό και φιλικό κλίμα.

Τόσο ο Πρόεδρος, Πέτρος Καραπάτης όσο και τα μέλη του Δ.Σ , του ευχήθηκαν καλή και επιτυχή θητεία στα νέα του καθήκοντα, ενώ η γραμματέας του Συλλόγου Βούλα Ελευθερίου-Τουμπακάρη, του ανέπτυξε τις θέσεις του Δ.Σ για μια σειρά από ζητήματα και θέματα του χωριού μας, τα οποία απαιτούν λύση και η συμβολή του Δήμου πρέπει να είναι άμεσης προτεραιότητας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και ανέπτυξαν τις απόψεις τους ο πολιτικός μηχανικός Βασίλης Κατεινάς και ο συγχωριανός μας ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, των οποίων οι παρεμβάσεις υπήρξαν πολύτιμες και δημιουργικές


Τα κυριότερα θέματα του υπομνήματος για το οποίο ενημερώθηκε ο Δήμαρχος είναι:


-Βιολογικός καθαρισμός (Απεράθου-Μουτσούνας).


-Εργασίες βελτίωσης στο γήπεδο στις Μαυρομοίρες με αποδυτήρια, ανακατασκευή εξέδρας και άλλα βελτιωτικά έργα.


-Διαμόρφωση χώρου αναψυχής, περιπάτου,παιδικής χαράς, μετά το Ηρώον και προς τις τουαλέτες.


-Δημιουργία κοινόχρηστων -δημόσιων τουαλετών με καθημερινή παρουσία υπηρεσίας καθαριότητας και η οριστική κατάργηση των παλαιών μετά το Ηρώον.


-Προστασία- συντήρηση-φύλαξη του Πολιτιστικού μας κέντρου.(Υπάρχει ειδική επεξεργασμένη πρόταση)


-Αξιοποίηση του προαυλίου χώρου συγκέντρωσης σμύριδας στη Μουτσούνα.


-Καταγραφή και προστασία της περιουσίας του Δημοσίου στη Μουτσούνα και αξιοποίηση αυτής.


-Να εξεταστεί η δυνατότητα αγοράς πλοιαρίου για καλύτερη επικοινωνία με τις μικρές Κυκλάδες.(Με τυχόν συμμετοχή Ευρωπαϊκών προγραμμάτων)


-Πρόταση δημιουργίας προγράμματος ανταλλαγής επισκέψεων, μέσω εσωτερικού τουρισμού,μεταξύ των κατοίκων και παραθεριστών του νησιού μας και των μικρών Κυκλάδων.(Με σχετική επιδότηση η μείωση τιμών)


-Να υπάρχει συνεργασία στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου με δυνατότητα οικονομικής συμπαράστασης από το Δήμο.

Η όλη συνάντηση ήταν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και εδόθησαν αμοιβαίες υποσχέσεις για τακτικές συναντήσεις εποικοδομητικού χαρακτήρα.

Γραφείο τύπου Απεραθίτικου Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: