slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.



Το σχολείο της  αγοράς είναι  πια  γεγονός. Η κατάργηση-συγχώνευση σχολικών μονάδων ήρθε σαν επιστέγασμα μιας σειράς πολιτικών επίλογων που στόχο είχαν την αποδόμηση και διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
 Το υπουργείο παιδείας για την φετινή χρόνια ενέκρινε το χαμηλότερο προϋπολογισμό στη μεταπολιτευτική Ελλάδα 2,75% του ΑΕΠ . Ανακοινώσε τον μεγαλύτερο αριθμό συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων της τελευταίας δωδεκαετίας, βάζοντας λουκέτο σε  1933 σχολικές μονάδες. Ψαλίδισε την χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών κατά 60%.
                                                                                                                                                                                                                                           
Στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τις 51 εκπαιδευτικές  μονάδες,  έδωσε το …..

αστρονομικό ποσό των 55.000 ευρώ για της οικονομικές ανάγκες μιας ολόκληρης σχολικής χρόνιας. Όπως είναι γνωστό το υπουργείο ετοιμάζει τη κατάργηση των δημοτικών σχολείων ΜΟΝΗΣ, ΧΕΙΜΑΡΟΥ, ΧΑΛΚΕΙΟΥ, ΣΑΓΚΡΙΟΥ και τη συγχώνευση τους με το δημοτικό σχολειό ΔΑΜΑΡΙΩΝΑ. Επίσης τη κατάργηση του δημοτικού σχολειού ΓΛΙΝΑΔΟΥ που συγχωνεύεται με το σχολειό ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ στη συνεχεία της ΓΑΛΗΝΗΣ και της ΠΟΤΑΜΙΑΣ.
Με τα χωροταξικά σχέδια, αντί να λαμβάνονται μέτρα για την ενίσχυση των χωριών μας, σχεδιάζεται η ερήμωση τους και η μετεγκατάσταση των κατοίκων τους στη μεγαλούπολη της Χώρας. Και σήμερα τα εγκαταλειμμένα χωριά μας το ένα μετά το άλλο δέχονται ένα καίριο κτύπημα στο τελευταίο ζωντανό κύτταρο που τους είχε απομείνει. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.
ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ.
ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, τα ΚΥ, ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ.
Που μας οδηγούν άραγε, να ξεπουλήσουμε στους Γερμανούς την απαξιωμένη γη μας με τα σπίτια μας στα χωριά για να γίνουμε μετανάστες στο τόπο μας και γιατί όχι ξανά στη Γερμανία.
Η εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους εργαζόμενους, το Δήμο, έχουν κάθε λόγο να αντισταθούν στη νέα αποδόμηση του δημόσιου σχολειού που επιβάλει κυβέρνηση, ΔΝΤ και ΕΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Να μπει φραγμός στις νεοφιλελεύθερες συνταγές της υπουργού παιδείας.
• Να μην κλείσει καμία σχολική μονάδα στη Νάξο.
• Να μην χαθεί καμία θέση εργαζομένου εκπαιδευτικού.
• Να μη κλείσουν οι επιθεωρήσεις Α ,Β θμιας εκπαίδευσης στη Νάξο.
Αντίθετα απαιτούμε:
• Ίσες συνθήκες εκπαίδευσης στους μαθητές των χωριών και κυρίως των αποκλεισμένων ορεινών και νησιωτικών περιοχών.
• Να ενισχυθούν οι αποκεντρωμένες δομές παιδείας, να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να σχεδιαστούν νέα γυμνάσια- λύκεια και παιδικοί σταθμοί.
• Να δίδονται κίνητρα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς των απομακρυσμένων σχολείων και να ληφθούν μέτρα για τις μαθητικές διαρροές.
• Να έχουν οι μαθητές την ίδια δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε κάθε μέσο μάθησης, στα φροντιστήρια, στις βιβλιοθήκες με δωρεάν δημοτική συγκοινωνία.
• Να λειτουργήσει το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, το ΙΕΚ, το ΚΕΚ, να αναβαθμιστούν τα ειδικά σχολεία και διεκδικηθεί μονάδα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Νάξο και δημοτικό ανοιχτό πανεπιστήμιο.
• Να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία.

Μπροστά στην στενή λογιστική αντίληψη της υπουργού παιδείας στα πλαίσια της πολιτικής του μνημονίου,
Προτάσσουμε τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας χωρίς περιορισμούς και προαπαιτούμενα.


Νάξος 24/03/2011 Πολιτική Κίνηση ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: