slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυτή είναι η επικοινωνιακή διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Στις 22.01.2006, πριν την κακοκαιρία και ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για χιονοπτώσεις κ.λπ, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ προετοίμασε όσο μπορούσε τον κρατικό μηχανισμό:
Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Τελική αποτίμηση της ετοιμότητας της κρατικής μηχανής έγινε στη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας με θέμα την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

«Η πολιτεία λειτουργεί με βάση την πρόληψη της ΕΜΥ και είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει τα μέτρα που επιβάλλονται, ώστε να αντιμετωπισθούν οι όποιες επιπτώσεις από τα καιρικά φαινόμενα. Σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν πλήρως οι προβλέψεις της ΕΜΥ, υπογράμμισε ο υπουργός, κάποιοι θα θεωρήσουν ότι υπερβάλαμε. Όμως είναι καλύτερα να υπάρχει ετοιμότητα και εμείς ακολουθούμε την τακτική του Προμηθέα και όχι του Επιμηθέα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόσθεσε πως έχει οργανωθεί η κρατική μηχανή και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ έχουν δημιουργηθεί σε όλη την έκταση της ΠΑΘΕ έξι Κέντρα Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμου, στην Τρίπολη, την Πάτρα, την Αττική, τη Λαμία, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις, ώστε να υποδεχθούν τον κόσμο εάν χρειασθεί, αλλά και οχήματα για τη διευκόλυνσή τους.

Επίσης, υπάρχουν και άλλοι υποσταθμοί σε 19 σημεία, όπου βρίσκονται αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής και εκχιονιστικά μηχανήματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν θα ενσκήψει η κακοκαιρία, ενώ στους οδηγούς να χρησιμοποιούν αλυσίδες στους χιονισμένους δρόμους.
in.gr
Φυσικά όταν ήρθε ο χιονιάς κανένα αυτοκίνητο δεν εγκλωβίστηκε μιας και οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί... ένα ατύχημα όμως, σαν αυτά που μπορούν να συμβούν κάθε μέρα, μια νταλίκα "δίπλωσε" και έκλεισαν τα Τέμπη, έδωσε το ερέθισμα να βγούνε στα κάγκελα και να τσιρίζουν.

Δείτε πως χειρίστηκαν επικοινωνιακά την περίπτωση οι ΠΑΣΟΚοι, με δηλώσεις Παπανδρέου και επισκέψεις βουλευτών τους στην Υπ. Πολιτικής Προστασίας και ακόμα και στη ΔΕΗ!!!:
Κριτική Παπανδρέου στους χειρισμούς της κυβέρνησης για την κακοκαιρία
24.01.2006

Επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίστηκε το πρόβλημα της κακοκαιρίας, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ενσπείρει τον πανικό και να ενισχύσει την αισχροκέρδεια. Και πρόσθεσε ότι παρά τα μεγάλα λόγια, πολλά και μεγάλα ήταν τα προβλήματα.

Ζήτησε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να περιοδεύσουν στις περιοχές τους, να εντοπίσουν τα προβλήματα και να συμπαρασταθούν σε όσους πλήττονται από την κακοκαιρία.

Εξάλλου, ο Κώστας Σκανδαλίδης σε δήλωσή του σχετικά με τον τρόπο που έδρασε, τώρα, η κυβέρνηση, ανέφερε ότι πρόκειται για «ιλαροτραγωδία» και ότι «με το πρώτο χιόνι χάθηκε κάθε σοβαρότητα».

Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ σε γγ Πολιτικής Προστασίας και ΔΕΗ

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον συντονιστή του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μ.Παπαϊωάννου βρέθηκε στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Παπαϊωάννου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το σχεδιασμό και τους χειρισμούς της: «Η σημερινή συνήθης κακοκαιρία -χειμώνας είναι, μην το ξεχνάμε- ανέδειξε την κυβερνητική ανικανότητα να χειριστεί απλά ζητήματα. Αφού τις προηγούμενες μέρες αναλώθηκε σε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, ότι στη χώρα μας έρχεται μια πρωτόγνωρη χειμωνιά, αυτό μας έλεγαν. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δεν ήταν σε αυτή την προσέγγιση.

»Αφού έβγαλαν μηχανήματα να ζεσταθούν στους δρόμους (ΣΣ. Προσέξτε την ειρωνία: "έβγαλαν μηχανήματα να ζεσταθούν στους δρόμους"... δηλ. ακόμα και που έβγαλε εκχιονιστικά μηχανήματα η ΝΔ πάλι έφταιγε!!!) όλες αυτές τις μέρες, και έδιναν μια εικόνα υπεύθυνης κυβέρνησης να αντιμετωπίσει, όπως είπα, μια κατάσταση που έρχεται, είδαμε ότι, ο σχεδιασμός απέτυχε. Και ο σχεδιασμός απέτυχε στο βαθμό που απ την πρώτη στιγμή η Ελλάδα κόπηκε στα δύο.

»Αναφέρομαι κυρίως στα όσα συνέβησαν στα Τέμπη, και όχι μόνο στο γεγονός ότι, κάποιες νταλίκες έκοψαν το δρόμο στη μέση, αλλά κυρίως απ το γεγονός ότι, ολόκληρο το εθνικό δίκτυο έχει γεμίσει με νταλίκες, με βαρέα οχήματα, τα οποία δεν τηρούν καμία απ τις προϋποθέσεις που προβλέπονται λόγω του καιρού».

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου βρέθηκε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΗ.

Για σοβαρά προβλήματα της ΔΕΗ, όπως έλλειψη τεχνικού προσωπικού και ανάγκη για καλύτερη συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό, έκανε λόγο η Αννα Διαμαντοπούλου.

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα για καταβολή επιδόματος θέρμανσης, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Κεφαλονιάς, ζητώντας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
in.gr
Σήμερα, ενώ κανένας Ραγκούσης-Νταλάρας δεν έκανε τίποτα πριν την κακοκαιρία (ούτε μια τυπική ενημέρωση του κόσμου να αποφύγει τις μετακινήσεις το τριήμερο!!) και μετά τη χθεσινή πλήρη ανοργανωσιά για την οποία κατηγορούν την παραχωρησιούχο εταιρία και την οποία παραδέχεται ο Ρέππας στην ανακοίνωσή του, απειλώντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες... η ΝΔ είναι παντελώς απούσα!!!

Κανένα στέλεχός της δεν έκανε καμία ανακοίνωση, καμία αναφορά στη σελίδα της ΝΔ, όπου ενημερωνόμαστε ότι η ΝΔ ήταν παρούσα στο Ελσίνκι και ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατάθεσε προτάσεις για την παιδεία... αλλά κανένας δεν αναρωτιέται αν υπάρχει πολιτική προστασία και ποιος είναι ο ρόλος της!!!!

Σιγά μην τρέχουν σε πολιτικές προστασίες οι κυριλέδες ΝΔίτες βουλευτές με τέτοιο κρύο!!! Μην τρελαθούμε κιόλας!!! Μετά αναρωτιόμαστε γιατί δεν αντιδρά ο κόσμος... ο κόσμος θέλει λοχαγούς για να κινητοποιηθεί, και τέτοιοι δεν υπάρχουν στη ΝΔ...

οπότε ΠΑΣΟΚ και μέσα τα κεφάλια
Από Δεξί Εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: