slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;;;;; ΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ σοσιαΛΗΣΤΑΡΧΟΙ

Πουλήθηκαν το 2003 έναντι 11 εκατ. ευρώ

Απόφαση-κόλαφος για το χρυσό της Χαλκιδικής


Με μια απόφαση-βόμβα για την «Ελληνικός Χρυσός», η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την εταιρεία να επιστρέψει επιδοτήσεις 15 εκατ. ευρώ καθώς η τιμή πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός, συμφερόντων του ομίλου Μπόμπολα, το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους και, ως εκ τούτου, η εταιρεία έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της E.E. περί κρατικών ενισχύσεων.

Ύστερα από έρευνα, η οποία κινήθηκε τον Δεκέμβριο του 2008, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τιμή των 11 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκε για την πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 ήταν κατώτερη της πραγματικής τους αξίας.

Η πώληση πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή. Επίσης, η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών. Η Επιτροπή έλαβε σχετική καταγγελία τον Ιούλιο του 2007. Εκθεση σχετικά με την Ελληνικός Χρυσός, η εκπόνηση της οποίας ανατέθηκε λίγο μετά την πώληση, υπολόγισε την αξία των μεταλλείων σε 25 εκατ. ευρώ. Οι φόροι που θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί επί της πώλησης ανέρχονται σε 1,34 εκατ. ευρώ.

Αναδημοσίευση από protothema.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να απελαθεί απ' τη χώρα άμεσα ο Καραμανλής.Αυτός φταίει.Δεν ντράπηκε να ζητήσει τ0 2008 εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση; Ακούς εκεί να κατηγορείται ο Μπόμπολας.
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...

Ανώνυμος είπε...

Σαχλαμάρα των 13:52 οι κάθε Μπόμπολες κάνουν τη δουλειά τους. Το θέμα είναι γιατί ο ΚΑΚάς και ο ΣΑΜάς για 5,5 χρόνια που πρέπει να τα ήξεραν όλα αυτά, αν πράγματι κυβερνούσαν, δεν έκαναν τίποτα για την εξιχνίαση των και να πάνε όλοι αυτοί στη φυλακή. Αντίθετα τα κουκούλωσαν αν πράγματι είχαν γίνει, έκλεισαν τη Βουλή και την κοπάνησαν και τώρα έρχονται και πετάνε πυροτεχνήματα για τα μάτια του κόσμου. Πάπαλα ότι έπρεπε να είχατε κάνει δεν το κάνατε τότε, τώρα κανείς δεν σας πιστεύει και κανείς δεν σας εμπιστεύεται.