slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ;

Αγαπητέ συνάδελφε, «Κλείνουμε μόνο σήμερα για να μην μας κλείσουν για πάντα»

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Νάξου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καλώντας τους έμπορους -επαγγελματίες να συμμετάσχουν όλοι στις τριήμερες κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΕΣΕΕ και στο κλείσιμο των καταστημάτων την 23η Φεβρουαρίου. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει την αυστηρή ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και η πιστωτική απροθυμία των τραπεζών έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά.
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ ) εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου αποφάσισε την οργάνωση τριήμερων κινητοποιήσεων, 21-23 Φεβρουαρίου, με αποκορύφωμα το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ;


Αγαπητέ συνάδελφε,

Η οικονομική κρίση που βιώνει η πατρίδα μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συνιστά μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως Έλληνες πολίτες σε όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης («Μνημόνιο») παρότι προβλήθηκε από πολλούς ως μέγιστη εθνική ανάγκη, στην πραγματικότητα έχει ανοίξει έναν κύκλο ύφεσης, ο οποίος με τις τρέχουσες κυβερνητικές επιλογές διευρύνεται διαρκώς, έχοντας παρασύρει επιχειρηματίες και καταναλωτές σε μία πρωτοφανή δυσπραγία.

Η απώλεια της δυνατότητας από την Κυβέρνηση να ασκήσει αυτόνομη οικονομική πολιτική την καθιστά δέσμια των υπερβολικών, ενίοτε, απαιτήσεων της Τρόικας και διαμορφώνει ένα κλίμα όπου και η απλή διαφωνία ενός Υπουργού λογίζεται ως «απαράδεκτη» υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.

Η έλευση της νέας χρονιάς έφερε μία σειρά από εξελίξεις σε πολλά πεδία που αφορούν άμεσα το ελληνικό εμπόριο. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει την αυστηρή ποινικοποίηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων ουσιαστικά απελευθερώνει την εγκατάσταση πολυεθνικών υπερκαταστημάτων και επιτρέπει την ανεξέλεγκτη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου και η συρρίκνωση του εισοδήματος των καταναλωτών και η πιστωτική απροθυμία των τραπεζών έχει «στεγνώσει», στην κυριολεξία, την ελληνική αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η άμεση αντίδραση όλων των συναδέλφων απέναντι σε μία κατάσταση που βυθίζει όλους μας στην απόγνωση. Η ΕΣΕΕ εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου αποφάσισε την οργάνωση τριήμερων κινητοποιήσεων (21-23 Φεβρουαρίου) με αποκορύφωμα το κλείσιμο όλων των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την 23η Φεβρουαρίου

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου με τις φωνές χιλιάδων συναδέλφων σε ολόκληρη τη χώρα και να πεις :
• ΟΧΙ άλλα λουκέτα στα μαγαζιά
• ΟΧΙ στο φορολογικό εκβιασμό και την οικονομική βία
• ΟΧΙ σε άλλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων
• ΟΧΙ στην άλωση της ελληνικής αγοράς από τους πολυεθνικούς ομίλους.
• ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη λειτουργία εμπορικών υπερχώρων
• ΟΧΙ στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.
• ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή του παρεμπορίου.
• ΟΧΙ στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου
• ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
• ΟΧΙ στον στέγνωμα της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες


Σε καλούμε να συμμετάσχεις στις τριήμερες κινητοποιήσεις που θα οργανώσει η ΕΣΕΕ και στο κλείσιμο των καταστημάτων την 23η Φεβρουαρίου.

«Κλείνουμε μόνο σήμερα
για να μην μας κλείσουν για πάντα»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλοίμονο θα μείνει ο κόσμος από πιπίλες αν κλείσετε τα καταστήματα σας όπως έμεινε και από μπιάγκρα όταν έκλεισαν τα φαρμακεία.

ο δεξιος είπε...

Τ ΒΙΑΓΚΡΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΛΟΥΛΟΥ