slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του αναπληρωτή υπευθύνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Ν.Δ. κ. Ι. Βρούτση με αφορμή τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για το νέο



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση, σήμερα, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα ακόμη νομοσχέδιο με φορολογικές διατάξεις, το οποίο δυστυχώς θα αποτελέσει – όπως όλα τα προηγούμενα - άλλη μια αποσπασματική και αναποτελεσματική πρωτοβουλία.

Πρόκειται για ένα «φορολογικό εφεύρημα», που βασίζεται στην αυστηροποίηση των ποινών, αγνοώντας το γεγονός ότι η φοροδοτική ικανότητα των επιχειρήσεων και των πολιτών έχει εξαντληθεί.

Όσο η κυβέρνηση λειτουργεί, ως «κυβέρνηση του αυτοφώρου» και δεν κατανοεί ότι η φορολογική πολιτική αποτελεί βασικό εργαλείο ανάπτυξης, τόσο θα υπονομεύονται η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η προσέλκυση νέων επενδύσεων και η επίτευξη της αύξησης των φορολογικών εσόδων, που εξακολουθούν -ακόμη και σήμερα- να βρίσκονται εκτός στόχου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: