slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ


Όλοι ακούσαμε αυτές τις μέρες ότι η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ φέρνει το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων.
Για να πάμε 16 μήνες πίσω και πιο συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου 2009.
Τότε που η νεοεκλεγείσα, δυστυχώς για όλους μας, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργούσε το μέτρο της απόσυρσης,μέτρο που είχε πάρει η επάρατος και κακή δεξιά και που θα ίσχυε μετά τις εκλογές με μια απλή υπογραφή του Παπακωνσταντίνου.
Και εγένετο θαύμα.
Παρά την κατακραυγή ακόμα και του Πετσάλνικου, ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΤΣΑΡΟΣ καταργεί την απόσυρση με αιτιολογικό το κόστος των 400 εκ. ευρώ και με πρόφαση επίσης ότι δε θα βοηθούσε το μέτρο αυτό το περιβάλλον.
Η δε Μπιρμπίλη , στην κοινή συνέντευξη που έδωσαν με τον ΤΣΑΡΟ είπε ότι το 1 δις που θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του μέτρου θα δοθούν στην Παιδεία.
Αλήθεια το 1 δις αυτό δόθηκε στην Παιδεία κυρία Μπιρμπίλη;
Αλήθεια κύριε Παπακωνσταντίνου τι έγινε και φέρατε τώρα την απόσυρση;
Τώρα δεν στοιχίζει;
Τώρα δεν βλάπτει το περιβάλλον, όπως τότε λέγατε;

Και για τους άπιστους πράσινους Θωμάδες, σας παραθέτουμε τις διευθύνσεις που μπορείτε να δείτε τι έγραφαν τότε, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ και το in.gr

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4544068&ct=1
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=20319140#
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1070350

Δείτε επίσης σε βίντεο, τι ακούστηκε από τα κανάλια στα δελτία ειδήσεων στις 3-11-2009...


Ακόμα μια απόδειξη για ποιους λόγους δεν πήρε μέτρα τότε η ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ.
Αφενός γιατί έπρεπε να καταργηθούν τα όποια καλά μέτρα της κακιάς δεξιάς και αφετέρου γιατί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ήταν στις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ του ΓΑΠ απέναντι στα αφεντικά του.
Αυτή κύριοι είναι η ιστορία της απόσυρσης.Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε.

Να τη χαίρεστε συντρόφια τη ΧΟΥΝΤΑ που μας κουβαλήσατε και μην ξεχαστείτε...
Να την ξαναψηφίσετε βρε...

Μανώλης εξ Απειράνθου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Θύμα της δεξιάς είπε...

Αυτό το παλικάρι που υπογράφει εξ’ Απειράνθου ή θα πρέπει να μπλοφάρει ή να είναι τόσο αγράμματος που δεν ξέρει τι σημαίνει και τι ήταν η Χούντα που κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση. Λοιπόν ένα γρήγορο μαθηματάκι, αν βέβαια γνωρίζει ανάγνωση.
Χούντα Α΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς που με τις πλάτες των ξένων δυνάμεων και των ανακτόρων έριξαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο για να πάρουν την εξουσία και να μας οδηγήσουν στη Μικρασιατική καταστροφή ( Πρωτοπαπαδάκης κλπ)
Χούντα Β΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς που διορίστηκαν την κατοχή από τους κατακτητές Γερμανούς και τους υπηρέτησαν ως ψευτοπρωθυπουργοί, ψευτοϋπουργοί, ψευτοαξιωματούχοι, σε βάρος του ελληνικού λαού.
Χούντα Γ΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς οι δοσίλογοι και Γερμανοτσολιάδες που όταν ο λαός αγωνιζόταν κατά των Γερμανών αυτοί υπηρετούσαν με το αζημίωτο τους κατακτητές και μετά την απελευθέρωση έστειλαν τους αγωνιστές στις εξορίες και τα αποσπάσματα και αυτοί έγιναν εξέχοντες πολιτικοί παράγοντες του Λαϊκού κόμματος και του οικονομικού κατεστημένου.
Χούντα Δ΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς ( Καραμανλής, Μακρής, Θέμελης κλπ) που έστελναν στις φυλακές τους Έλληνες αντιστασιακούς (Γλέζο, Μαγκάκη, Καμπανέλη κλπ) και αποφυλάκιζαν τους Γερμανούς εγκληματίες πολέμου (Μέρτεν κλπ).
Χούντα Ε΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς ( Καραμανλής, Αβέρωφ κλπ) που υπέγραψαν τις συμφωνίες της Ζυρίχης και οδήγησαν στη τριχοτόμηση της Κύπρου.
Χούντα Ζ΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς που με τις πλάτες των Αμερικάνων και των Ανακτόρων έριξαν τον εκλεγμένο πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για να φέρουν τη Χούντα της δεξιάς, να συνεργαστούν μαζί της, να πάρουν θέσεις εξουσίας και όταν έπεσε από τον λαό να έρθουν να ξαναπάρουν την εξουσία ως μεσσίες με τον γεφυροποιό Αβέρωφ, τον αυτοεξόριστο Καραμανλή και τους πατεράδες των σημερινών στελεχών της ΝΔ.
Χούντα Η΄ ήταν αυτοί της τότε δεξιάς που απέσυραν τα Ελληνικά στρατεύματα από την Κύπρο, που είχε στείλει ο Γ. Παπανδρέου και άνοιξαν το δρόμο στους Τούρκους για να καταλάβουν και να διχοτομήσουν την Κύπρο.
Χούντα Θ΄ ήταν αυτοί της δεξιάς που ενώ παρέλαβαν το 2004 μια Χώρα με διεθνές κύρος την οδήγησαν στην απαξίωση, τον απομονοτισμό και την οικονομική εξαθλίωση.
Τα συμπεράσματα και οι συγκρίσεις όχι βέβαια στον εξ’ Απειράνθου αλλά στους αναγνώστες όσο λίγοι και αν είναι αυτοί.

Ανώνυμος είπε...

Θύμα της δεξιάς, όπως αποκαλείσαι..
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα εκτέλεσε 30 νοματαίους στο χωριό;
Μήπως θυμάσαι από ποια χούντα γλύτωσαν οι Γάλλοι το χωριό;
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα υπέγραψε τη συνθήκη της Ρώμης;
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα έστειλε στο στρατό για τη μεγάλη Ελλάδα κούτες με πέτρες αντί πυρομαχικά;
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα και μάλιστα εγγράφως αποκάλεσε τους κομμουνιστές σαν τον μεγαλύτερο εχθρό της Ελλάδας;
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα έστελνε τον Ανδρέα Παπανδρέου με πλαστό διαβατήριο στην Αμερική και με ποιου εντολές;
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα ήθελε να δολοφονήσει τον Καραμανλή;
Μήπως θυμάσαι ποια χούντα ήταν ο ρουφιάνος του παλατιού;
Και τέλος μήπως θυμάσαι ποια χούντα σ' έβαλε στην ΕΟΚ και μπορείς σήμερα να λες τις ανοησίες σου και να μην έχεις γίνεις Αλβανία;
Θέλεις κι άλλα; Κι όταν μάθεις ιστορία τότε έλα να τα ξαναπούμε.

Μανώλης εξ Απειράνθου

Θύμα της δεξιάς είπε...

Ανιστόρητο παλικαράκι όλα αυτά που προσπαθείς να καταλογίσεις στον Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλο δεν τα αποδέχονται ούτε οι πιο ακροδεξιοί. Γιατί σκοτώθηκαν μόνο Απεραθήτες στη Νάξο; Απλούστατα γιατί μόνο εκεί υπήρχαν και καθοδηγούσαν τους ντόπιους αρρωστημένα σαν και εσένα κομματόσκυλα και βασιλόφρονες. Το κόμμα σου τον αναγνωρίζει σαν Εθνάρχη και τον τιμά με εκδηλώσεις. Άσχετα αν κάποτε προσπάθησαν να τον δολοφονήσουν και έστησαν ανάθεμα στον πολιτικό που μεγάλωσε και έκανε περήφανη την Ελλάδα. Τους κομμουνιστές τους φυλάκιζε η Βασιλόφρων παράταξη σου και όχι η αντιβασιλική. Τα υπόλοιπα είναι για ηλίθιους και δεν αξίζουν κανένα σχολιασμό. Διάβαζε την επίσημη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και όχι τις φυλλάδες της μαύρης προπαγάνδας των γκεμπελίσκων και των παρακρατικών της δεξιάς. Το δικές μας είναι οι αρχές και η αστυνομία γιαυτό κι εμείς θα κάνουμε κάθε παρανομία, ρώτησε να σου πουν πιοι το τραγουδούσαν επί Χούντας στο χωριό.