slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερώτηση Βρούτσης – Πλακιωτάκης προς τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας για την «Άσχημη κατάσταση στον Οίκο Ναύτου στη νήσο Σύρο»

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2011

                                                                                                            Α.Π.ΒΟΥΛΗΣ 11620/18-2-2011

Σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στη Σύρο ο αρμόδιος Τομεάρχης για θέματα εμπορικής ναυτιλίας της Ν.Δ., κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στο Παράρτημα του Οίκου Ναύτου του νησιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οίκος Ναύτου συστεγάζεται στις εγκαταστάσεις του τοπικού Λιμεναρχείου, ενώ η υπάρχουσα και μόνη κλίμακα που υπάρχει και δίνει πρόσβαση στο κτήριο, είναι ακατάλληλη για χρήση από τους ασφαλισμένους (πολύ στενή με πάρα πολλά σκαλοπάτια).

Το αποτέλεσμα είναι, οι 942 ασφαλισμένοι που στην πλειοψηφία τους είναι άτομα της τρίτης ηλικίας, καθώς και άτομα με ειδικές ανάγκες, να αντιμετωπίζουν καθημερινά προβλήματα πρόσβασης στις εγκαταστάσεις του Οίκου.

Επειδή, η Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικών Σύρου, είναι ένα ιστορικό σωματείο με 600 μέλη.

Επειδή, η άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει σήμερα το Παράρτημα του Οίκου Ναύτου, δυσχεραίνει την πρόσβαση των ασφαλισμένων και υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Επειδή, η ανάγκη για μεταστέγαση του Οίκου Ναύτου είναι πλέον επιτακτική, αίτημα που ήδη αποτελεί ομόφωνη απόφαση ολόκληρης της Ένωσης.

Επειδή, η άσκηση της νησιωτικής πολιτικής δεν μπορεί να γίνεται μόνο με διακήρυξη προθέσεων. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι ελλείψεις που παρουσιάζει το Παράρτημα του Οίκου Ναύτου στη Σύρο  ;
  2. Προτίθεται το Υπουργείο να βρει οριστική λύση στο δίκαιο αίτημα της μεταστέγασης του Παραρτήματος ;
  3. Προβλέπεται η δυνατότητα απόσπασης, μέσω της διαδικασίας των μετατάξεων, δυο πολιτικών υπαλλήλων στον Οίκο Ναύτου, προκειμένου να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ;

                        Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

Ιωάννης Πλακιωτάκης    Βουλευτής Λασιθίου

Ιωάννης Βρούτσης         Βουλευτής Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: