slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στην Ρόδο για την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και της πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έγινε στη Ρόδο, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, ο επικεφαλής της κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαμανώλης. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί όλες οι τοποθετήσεις της μείζονος μειοψηφίας. Στη συνέχεια, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Εμμανουήλ Παλλά και κ. Γιώργο Παπαμανώλη, επισκέφτηκε το δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά.

Ρόδος, 17 Φεβρουαρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

2Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο, συμμετείχαν, εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας, ο επικεφαλής της κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιώργος Παπαμανώλης.
Κατά τη συζήτηση του θέματος «Έγκριση διακήρυξης για την καθαριότητα των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρόδου – Κω – Καλύμνου – Καρπάθου για το οικ. έτος 2011», προϋπολογισμού 100.000 €, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, παρατήρησε:

Με δεδομένο ότι ο θεσμός της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης έχει μόλις ξεκινήσει και δεν υπάρχει άλλη εφικτή λύση, άμεσα εφαρμόσιμη θα εγκρίνουμε την προτεινόμενη διακήρυξη για το τρέχον έτος 2011. ‘Έχοντας όμως υπ’ όψη ότι η αντίστοιχη διακήρυξη για την καθαριότητα των υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Κυκλάδων για το 2010 είχε προϋπολογισμό 500.000 €, ποσό δυσανάλογα υψηλό σε σχέση με τα τετραγωνικά των υπηρεσιών, είναι επιβεβλημένο η Περιφέρεια να διερευνήσει και άλλους τρόπους για την καθαριότητα των υπηρεσιών της.
Προτείνουμε εντός των επομένων μηνών να διερευνηθεί η ανάθεση της καθαριότητας σε μόνιμο προσωπικό με νέες προσλήψεις ή εναλλακτικά με συμβάσεις έργου, με κριτήριο αφενός τον περιορισμό του κόστους για την Περιφέρεια και αφετέρου την εξασφάλιση σταθερών και τίμιων εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό της καθαριότητας. Έτσι θα καταστεί δυνατόν, να προγραμματιστεί έγκαιρα, για το επόμενο έτος, ο βέλτιστος και οικονομικότερος τρόπος για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Κατά τη συζήτηση των θεμάτων:
Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ίδρυση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση ΑΓΡΙΛΙΔΙ Δήμου Αστυπάλαιας ιδιοκτ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»
Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ίδρυση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση ΑΓΡΙΛΙΔΙ Δήμου Αστυπάλαιας ιδιοκτ. ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»

αφού ψηφίσαμε θετικά, απαιτήσαμε την ενημέρωση όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις, όπως είχαμε προτείνει κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα θέματα:
Έγκριση δαπάνης για τη μετατόπιση στύλου της ΔΕΗ που βρίσκεται εντός οριοθετημένου χειμάρρου «Φονιά» στο Δ.Δ. Λάρδου του Δ. Λινδίων, προϋπολογισμού 836,52 €.
Έγκριση δαπάνης για τη μετατόπιση στύλου της ΔΕΗ από το χώρο Γυμνασίου Μεσαριάς Θήρας, προϋπολογισμού 1.512,64 €.
Ανάθεση έργου με τίτλο «Χωματουργικές εργασίες και κατασκευή Τ.Ε. στο Νότιο Περιφερειακό Δρόμο Σερίφου», προϋπολογισμού 6.623,57 €, μετά από διαγωνισμό.
Έγκριση 1ου λογαριασμού ποσού 44.080 € για το έργο: «Γυμνάσιο – Λύκειο Νισύρου» προϋπολογισμού 1.140.000 €.
Έγκριση 1ου λογαριασμού ποσού 18.576 € για το έργο «Βελτίωση – Συντήρηση επαρχιακού οδικού δικτύου Κω» προϋπολογισμού 134.679 €.
Έγκριση 1ου λογαριασμού ποσού 9.792 € για το έργο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Μαλώνα – Πλατάνια (Β’ φάση)» προϋπολογισμού 70.992 €.
Έγκριση 1ου λογαριασμού ποσού 33.024 € για το έργο «Βελτίωση οδικού δικτύου νοτίας Ρόδου» προϋπολογισμού 239.000 €. στα οποία ψηφίσαμε θετικά.


Στη συνέχεια, ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Εμμανουήλ Παλλά και κ. Γιώργο Παπαμανώλη, επισκέφτηκε το δήμαρχο Ρόδου κ. Ευστάθιο Κουσουρνά.

Εκεί συζήτησαν θέματα που αφορούν την πορεία του «Καλλικράτη», τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία και τις προσπάθειες αποκατάστασής τους, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και τα θέματα που αφορούν την απασχόληση των δημοτικών υπαλλήλων, μονίμων και συμβασιούχων, στο Δήμο Ροδίων.

Τέλος, το ίδιο κλιμάκιο, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επισκέφτηκε τους χώρους του νησιού που επλήγησαν από τη θεομηνία και πραγματοποίησαν συναντήσεις με κατοίκους του νησιού, επαναλαμβάνοντας την περιοδεία που είχε γίνει κατά τις ημέρες της θεομηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: