slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης για τη νέα παράταση της διαδικασίας της περαίωσης

«Η αναξιοπιστία και η ασυνέπεια της κυβέρνησης, δεν έχουν τέλος. Με χθεσινή εγκύκλιο του (ΠΟΛ. 1019/28/01/2011), το Υπουργείο Οικονομικών, επανέρχεται και παρατείνει την εφαρμογή της περαίωσης μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2011.

Θυμίζουμε τις κατηγορηματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την περαίωση:

Πρωθυπουργός (Θεσ/νικη 11/09/2010),

«……Σήμερα, ανακοινώνουμε μια γενναία ρύθμιση. Τραβάμε οριστικά μια γραμμή με το παρελθόν. Όχι για παραγραφή, αλλά για απελευθέρωση. Απελευθέρωση του επιχειρηματία από το παρελθόν. Απελευθέρωση των φορολογικών μηχανισμών από τις ανέλεγκτες χρήσεις. Όλο το παρελθόν. Μέχρι σήμερα…..»

Υπουργός Οικονομικών (Βουλή 30/09/2010)

«….Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται τέτοιου είδους περαίωση. Προφανώς, πολλοί υπουργοί οικονομικών στάθηκαν εδώ και είπαν ότι θα είναι η τελευταία φορά. Το ζητούμενο, δεν είναι να πω και εγώ το ίδιο πράγμα. Το ζητούμενο είναι να σας πείσω, ότι αυτό το οποίο γίνεται, γίνεται επειδή αλλάξαμε το φορολογικό σύστημα και επειδή βάζουμε καινούργιες αρχές, καινούργιους κανόνες για όλους…..».

Ποια η σκοπιμότητα της επέκτασης ενός μέτρου που νομιμοποιεί τη φοροδιαφυγή και στερεί τελεσίδικα πολλούς κρίσιμους φορολογικούς πόρους από τα Δημόσια Οικονομικά ;

Και μάλιστα όλα αυτά, λίγες μέρες πριν κατατεθεί ένα ακόμη φορολογικό νομοσχέδιο, στον πυρήνα του οποίου υποτίθεται ότι βρίσκεται η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το σημαντικότερο είναι ότι η κυβέρνηση, με την επαναφορά της περαίωσης, δεν αποκαλύπτει μόνο την ανακολουθία των δεσμεύσεών της. Αντίθετα, στέλνει -για μια ακόμη φορά- μήνυμα σε όσους φοροδιαφεύγουν, ότι μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν, πάντα σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων και των εσόδων του κράτους

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: