slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

<< Ο. ΝΑ. Σ. >>

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑΞΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Αθήνα 31 Ιανουαρίου 2011

Μάρνη 33 Αθήνα 104 32

Τηλ. – Φαξ : 210 52 34 576

e-mail : onas.naxos@yahoo.gr

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της χθες Κυριακή η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων και παράλληλα σε μια λαμπρή εκδήλωση τίμησε το μεγάλο δάσκαλο της παραδοσιακής μας μουσικής Στάθη Κουκουλάρη.

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους του Δ.Σ. ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Μαϊτός, αφού έκανε ένα σύντομο και περιεκτικό απολογισμό της δράσης του Δ.Σ. για τη χρονιά που πέρασε, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει τη νέα χρονιά, δίνοντας έμφαση στην πίεση προς την κεντρική εξουσία για την ολοκλήρωση άμεσα του φράγματος στο Τσικαλαριό, αλλά και την έναρξη της διαδικασίας για τη δημιουργία του νέου λιμανιού του νησιού. Επίσης ξεκαθάρισε με τον πιο έντονο τρόπο ότι η Ομοσπονδία στέκεται μακριά από πρόσωπα, παρατάξεις και κομματικές εξαρτήσεις, και κάλεσε την Περιφέρεια και το Νέο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να δουλέψουν μαζί για το καλό του νησιού.

Στη συνέχεια, ξεκίνησε η εκδήλωση τιμής για τον Στάθη Κουκουλάρη ( την οποία επιμελήθηκε ο πανεπιστημιακός Σταύρος Σπηλιάκος) με την είσοδο στο χώρο παιδιών - μαθητών του με τα βιολιά και τα λαούτα τους να παίζουν για το δάσκαλο τους. Μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα και υπό τους ήχους των βιολιών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κινιδαριωτών Στέλιος Λιαδάκης απένειμαν τιμητική πλακέτα στον μεγάλο δάσκαλο υπό το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για τη ζωή και τις μεγάλες συνεργασίες του Στάθη, απ΄ το οποίο μεταξύ άλλων μάθαμε ότι είναι ο άνθρωπος που έπαιζε βιολί στην θρυλική πλέον ταινία ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ χωρίς μάλιστα να αναφέρεται από τους συντελεστές της.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, αναφέρθηκε στη συνέχεια στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιολάτορα που δικαιολογούν τον τίτλο του πανέλληνα και ενός από τους σημαντικότερους κρίκους όπως είπε στην συνέχεια της παραδοσιακής μουσικής.








Η βραδιά έκλεισε με παλαιούς και νέους εκπροσώπους της μουσικής μας παράδοσης απ΄ όλη την Ελλάδα αλλά και το νησί μας να συνοδεύουν τον Στάθη Κουκουλάρη σε ένα ρεσιτάλ δεξιοτεχνίας αλλά και βαθιάς γνώσης του κομματιού της λαϊκής μας παράδοσης που σ΄ όλη του τη ζωή υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο κάνοντας τους συμπατριώτες του Ναξιώτες να νοιώθουν περήφανοι. Την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε η παραγωγός εκπομπών παραδοσιακής μουσικής της ΕΡΑ κ. Φεβρωνία Ρεβύνθη.

Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά και δημόσια τον δρ. Σταύρο Σπηλιάκο για την αμέριστη και άοκνη προσφορά του στο πολιτιστικό έργο της, αλλά και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα, θέλει να ευχαριστήσει τους συμπατριώτες μας της Αθήνας, που με την καταλυτική και έξω από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη συμμετοχή τους στηρίζουν τις εκδηλώσεις της και αποτελούν τη δύναμη, την πηγή έμπνευσης της, αλλά και δείχνουν τον δρόμο για την πορεία που πρέπει να ακολουθεί.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΪΤΟΣ ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΚΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: