slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία Κόκκινου στις πληγείσες περιοχές Ρόδου και Κω

katastrofes 1.jpg

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κος Κόκκινος Χαράλαμπος συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού του επισκέφθηκε τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές της Ρόδου: Αφάντου, Καλλιθέας, Αρχαγγέλου και Λάρδου.

Διαπιστώθηκαν οι μεγάλες καταστροφές που οφείλονται, εκτός από την ένταση των καιρικών φαινομένων, στην απουσία αντιπλημμυρικών έργων αλλά και στην μη ολοκλήρωση σημαντικών έργων όπως αυτό της κατασκευής της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου, όπου υπέστη μεγάλες καταστροφές.



Στις συναντήσεις του με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών εκφράστηκε η αγωνία και η αναγκαιότητα για την άμεση κινητοποίηση της πολιτείας προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Αναγκαιότητα που γίνεται μεγαλύτερη λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που ταλανίζει τους πολίτες.



Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, στη Σύρο, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, κατέθεσε πρόταση για συζήτηση του θέματος και την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου καλεί την πολιτεία σε άμεση ενεργοποίηση για την καταγραφή των ζημιών και την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία στα νησιά της Ρόδου, Κω και Άνδρου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και ζητάμε την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων κρατικών μηχανισμών, προς διευκόλυνση των πληγέντων, έχοντας ως δεδομένο τη δυσχερή οικονομική συγκυρία με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός μας».



1 σχόλιο:

Παριανός είπε...

Πλήγωσε η κατακόκκινη καρδιά του παληκαριού. Τόσα έργα που άφησε πίσω του και τώρα να βλέπει να καταστρέφοντε πως πρέπει να νοιώθει. Περίμενε αγοράκι για τέσσερα χρόνια και μετά άλλα πέντε και μη χάνεις το κουράγιο σου.