slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάτωσε το ...ΠΑΣΟΚ Ιρλανδίας. Από 41,6% στο 16,9% !

Θυμάστε πόση κουβέντα γινόταν πριν λίγους μόνο μήνες για την Ιρλανδία, που περνούσε δυσκολίες με το ΔΝΤ όπως εμείς;
Ε, λοιπόν, χθες είχαν εκλογές στην Ιρλανδία.

Το κόμμα της κεντροαριστεράς, που κυβερνούσε κι έφερε το ΔΝΤ, το Fianna fail, (το ΠΑΣΟΚ της Ιρλανδίας) πάτωσε!

Έπεσε από το 41,6% στο 16,9%, ενώ τη μάχη κερδίζει ...


(με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα), το Fine Gael (δεξιά) με 40,2%. (από 27,3% που είχε στις προηγούμενες εκλογές).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη των εκλογών, εδώ
taxalia

8 σχόλια:

Παριανός είπε...

Είναι τέτοια η ελεεινότητα και η παραπληροφόρηση σας που είστε καταδικασμένοι στην ανυποληψία και την απαξίωση..
Το Fianna Fail είναι το Republican Party, δηλαδή το Ρεπουμπλικανικό κεντροδεξιό κόμμα, που βρίσκεται στα δεξιά του Labour Party, δηλαδή του Εργατικού, δηλαδή του αντίστοιχου ΠΑΣΟΚ. Με τα σημερινά δεδομένα είναι η ΝΔ της Ελλάδας και για το λόγο αυτό είναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μαζί με τη ΝΔ. Δηλαδή στην Ιρλανδία συνέβησαν τα ίδια που συνέβησαν και στην Ελλάδα, αλλά με την εξής διαφορά. Η οικονομική κρίση συνέβη και στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία με τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα ο πονηρούλης ο ΚΑΚάς και η παρέα του την κοπάνησαν πριν πάνε σε χρεοκοπία ή μνημόνιο, ενώ στην Ιρλανδία έμειναν στην εξουσία το πάλεψαν και επειδή αυτοί δημιούργησαν την κρίση και το μνημόνιο εισπράξανε το αποτέλεσμα αυτό. Στην Ελλάδα αν δεν την κοπάναγαν και γινόντουσαν εκλογές όπως σήμερα στην Ιρλανδία η ΝΔ θα έπαιρνε το ίδιο ποσοστό με το αδελφό της κόμμα. Να λοιπόν και ο λόγος που την κοπάνησαν εγκαίρως. Τα αποτελέσματα της Ιρλανδίας το επιβεβαίωσαν και ο λαός θα το αποδείξει και στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν.

ο δεξιος είπε...

εσυ αυτα που γραφεις σιγουρα ουτε και εσυ τα πιστευεις,αρχοντα της παραπληροφορησης ,η ωρα σας ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΣΟΚΟΡΑΓΙΑΔΕΣ

Συγκάτοικος είπε...

Κρύψε την ανάρτηση Νάξιε γιατί έγινες ρεζίλη. Το Fine Gael που κέρδισε τις εκλογές στην Ιρλανδία είναι το αντίστοιχο του ΛΑ.Ο.Σ. Ανεβείτε συγκάτοικοι όπως σας λέω στον πάνω όροφο για να δούμε εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ FIANNA FAIL ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΡΟΠΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΝΑ ΤΡΩΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

ξερετε τι με στεναχωρει; οτι ακομα και τωρα υπαρχει κοσμος που ακομα πιστευει στους κλεφτες. ντροπη. μας εκαναν να αναρωτιομαστε ποιοι εφαγαν πιο πολλα. και τα δυο καθικια της εξουσιας. τα ιδια σκατα ειναι.αυτοι φταινε για ολα,και οι κομματαρχες τους. εκμεταλευθηκαν την αναγκη του κοσμακη για δουλεια. ουστ λαμογια.
ΜΑΖΕΥΩ ΠΕΤΡΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγόρια οταν λέμε το ΠΑΣΟΚ της Ιρλανδίας εννοούμε το κόμμα που έβαλε την Ιρλανδίας στο ΔΝΤ οπως το ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Στο ΔΝΤ μας έβαλε το ξεχείλωμα του κράτους με την άνευ προηγουμένου διαφθορά, διαπλοκή, πελατειακή σχέση και ασυδοσία μικρών και μεγάλων συνδικαλιστών, φοροκλεφτών και ημετέρων που συνέβη τα τελευταία χρόνια. Αντί να γίνει επανίδρυση του κράτους έγινε επανίδρυση του κόμματος και της διαπλοκής. Αν αυτές οι αλλαγές που γίνονται στον κρατικό μηχανισμό σήμερα είχαν γίνει πριν από 5 ή 10 χρόνια δεν θα είχαμε φθάσει στο ΔΝΤ και το μνημόνιο.