slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου Κ. Μπιζά για το ακτοπλοϊκό

ΠΡΟΣ: ΠΕΡ. Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Με αφορμή την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδη στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, του εύχομαι συγχαρητήρια και καλή επιτυχία.

Ταυτόχρονα θα ήθελα να καταθέσω τις παρακάτω προτάσεις για το ακτοπλοϊκό.

__1_~2.JPG

1) Γραμμή: Θεσσαλονίκη - Κυκλάδες - Ηράκλειο Κρήτης.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει σύνδεση των Κυκλάδων με την Βόρειο Ελλάδα και την Πρωτεύουσα της Κρήτης.

Οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής οδού, στα λεωφορεία και στα τρένα κάνουν δυσβάσταχτο οικονομικά το ταξίδι των συμπατριωτών μας από την Βόρειο Ελλάδα.

Θα πρέπει να υπάρξει μία επιδοτούμενη γραμμή Θεσσαλονίκης - Κυκλάδων Ηρακλείου, όπως υπάρχει για τα Δωδεκάνησα, χωρίς περιορισμούς και αυστηρούς όρους στις προσεγγίσεις λιμανιών και την χρονική διάρκεια..

Εκτιμώ ότι το χρονικό διάστημα 1.6.2011 - 30.9.2011 ( ή και περισσότερο από 1.5.2011-31.10.2011) και με δύο δρομολόγια τουλάχιστον την εβδομάδα,  είναι το ζητούμενο από τον τουριστικό κόσμο των νησιών μας.

 

2) Γραμμή: Μύκονος -Πάρος- Νάξος και άλλα νησιά των Κυκλάδων

Είναι γεγονός ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι τα μόνα νησιά των Κυκλάδων που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Για τον παραπάνω λόγο είναι αναγκαίο τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων να έχουν καθημερινή σύνδεση με την Μύκονο και την Σαντορίνη, ανάλογα με την κίνηση και την ζήτηση που παρουσιάζουν.

 

3) Γραμμή: Πάρος - Σύρος

Η Ερμούπολη της Σύρου είναι η πρωτεύουσα των Κυκλάδων στην οποία βρίσκονται  Νοσοκομείο, Δικαστήρια, Υπηρεσίες και η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οπότε είναι απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Περιφερειακής μου Ενότητας (Πάρου και Αντιπάρου) να υπάρχει τις καθημερινές ένα πρωινό δρομολόγια με αναχώρηση από Πάρο και επιστροφή από Σύρο το απόγευμα ή το βράδυ. Για παράδειγμα εάν κάποιος πρέπει να βρεθεί για εργασία στην Ερμούπολη την Δευτέρα το πρωί, θα πρέπει να αναχωρήσει από την Πάρο το απόγευμα της Κυριακής, να διανυκτερεύσει στην Σύρο την Κυριακή και την Δευτέρα και θα επιστρέψει στην Πάρο την Τρίτη το βράδυ στις 22.30. Δηλαδή σχεδόν 3 εικοσιτετράωρα στην Σύρο.

 

Εκτιμώ ότι τα παραπάνω θέματα θα πρέπει να απασχολήσουν κάποιο από τα προσεχή περιφερειακά συμβούλια.

 

Με εκτίμηση

Κώστας N. Μπιζάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: