slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις κατά του αντικαπνιστικού νόμου.

Την άμεση αντίδραση της ΠΟΕΣΕ και όλων των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με τις παλινδρομήσεις της και τις αντιφατικές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Η επιμονή της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα καταστρεπτικό νομοσχέδιο που θα πλήξει την επιχειρηματικότητα και θα οδηγήσει τα καταστήματα σε λουκέτο, εγείρει εύλογα ερωτήματα για της προθέσεις και τον εν γένει οικονομικό της σχεδιασμό.
Μετά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου υγείας για καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα μαζικής εστίασης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων σε συνεννόηση και με τους κατά τόπους συλλόγους αποφάσισε να
προβεί άμεσα σε κινητοποιήσεις, ζητώντας και την συνδρομή των άλλων φορέων.
Ο σύλλογος μαζικής εστίασης Νάξου εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

"Μετά την πανελλήνιας συμμετοχής έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας εχθές Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στα καταστήματα του Κλάδου, αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ τα... κάτωθι:

1. Αναστολή της εφαρμογής του Ν. 3868 στα καταστήματά μας, για τουλάχιστον ένα χρόνο.
2. Άμεση έναρξη διαλόγου με το Υπουργείο Υγείας για ένα νόμο δημοκρατικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο που θα λαμβάνει υπόψη του την πραγματική κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
3. Περιφρούρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του Κλάδου και των θέσεων εργασίας καθώς και του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής των πολιτών-πελατών μας."



Καλούμε και το Επιμελητήριο Κυκλάδων

να συνυπογράψει και να στηρίξει το παρόν ψήφισμα.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Ευαγ. Παπαδόπουλος Ευάγγελος Αθαν. Καραμανής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλλά ρε σαχλαμάριδες ο νόμος Αβραμόπουλου δεν ήταν απαγόρευση του καπνίσματος, άλλο ότι δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να τον εφαρμόσει. Τώρα δεν σας αρέσει επειδή πάει να τον εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ. Άντε να χαθείτε.