slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι αναθεώρηση έκαναν;

Πήγε ο Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ζήτησε αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι σήμερα οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες, γραφειοκρατικές και δένουν τα χέρια των αιρετών Περιφερειών που δε μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Και αυτό δεν το είπε μόνο ο κ. Μαχαιρίδης, αλλά το σύνολο των περιφερειαρχών που ήταν στη συνάντηση.
Είναι άξιο απορίας όμως πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, κατηγορώντας μάλιστα την π. κυβέρνηση της ΝΔ ότι έπρεπε να είχε προχωρήσει αυτή τη διαδικασία πολύ νωρίτερα. Μάλιστα, για ένα ολόκληρο 6μηνο (ίσως και παραπάνω), αδρανοποιήθηκε τελείως το ΕΣΠΑ και δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο στο πρόγραμμα, προκειμένου να γίνει η αναθεώρησή του και να απλουστευτούν (δήθεν;;;) οι διαδικασίες.
Σήμερα λοιπόν, έρχονται οι ίδιοι οι περιφερειάρχες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στον κυβερνητικό χώρο και ζητούν νέα αναθεώρηση, τονίζοντας ότι το ΕΣΠΑ δε μπορεί να λειτουργήσει επ ωφελεία των Περιφερειών έτσι όπως έχει δομηθεί.
Οπότε… τόσους μήνες τι είδους αναθεώρηση έκανε η κυβέρνηση;
syrianospolitis

Δεν υπάρχουν σχόλια: